Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 88 (7700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Relaxarea măsurilor

Deschiderea locurilor de joacă din Suceava, solicitată de primarul Ion Lungu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locurile de joacă din municipiul Suceava ar putea fi redeschise curând, spre bucuria copiilor, dar și a părinților și bunicilor. Măsura de interzicere a accesului celor mici la locurile de joacă face parte din setul de măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului, dar este doar parțial respectată, mai ales acolo unde accesul nu este deloc limitat de garduri.

Mai mult, situația este frustrantă pentru o parte a populației, cu atât mai mult cu cât iarna a cam trecut, copiii ies mai mult pe afară și au nevoie de locurile lor de distracție, fiind greu să înțeleagă de ce nu se pot juca, dacă există loc de joacă și e liber.

Tocmai de aceea, primarul Sucevei, Ion lungu, a spus că va solicita Consiliului Județean pentru Situații de Urgență să aprobe deschiderea oficială a locurilor de joacă din oraș, inclusiv din Zona de Agrement Tătărași.

„Trebuie să fim și realiști. Multe dintre ele nu sunt deschise oficial, dar sunt câteodată ocupate de copii”, a spus Lungu, care a făcut deja o serie de demersuri în acest sens.

Astfel, miercuri,  Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit și a aprobat înaintarea către CJSU a unei solicitări oficiale în acest sens.

Mai mult, municipalitatea suceveană a obținut un aviz favorabil și de la Direcția de Sănătate Publică Suceava, care solicită o monitorizare specială a locurilor de joacă, să nu se aglomereze, iar în același timp să fie respectate măsurile individuale de protecție împotriva COVID-19.

Ion Lungu a precizat că deschiderea locurilor de joacă se va face în condițiile respectării măsurilor prevăzute de pandemie, cu obligativitatea Primăriei de a face dezinfecție de două ori pe zi între orele 6:00-8:00 și 14:00-16:00, cu supravegherea din partea Poliției Locale, cu respectarea regulilor de distanțare și cu închidere la ora 22:00.

„Sper să obținem aprobarea CJSU”, a declarat Ion Lungu, care mizează pe un aviz favorabil, în condițiile în care rata de infectare din oraș a scăzut considerabil, ajungându-se, neoficial încă, în “zona verde”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deschiderea locurilor de joacă din Suceava, solicitată de primarul Ion Lungu.
 Vizualizări articol: 902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deschiderea locurilor de joacă din Suceava, solicitată de primarul Ion Lungu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei