Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 88 (7700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan: Ultima găselniță a Guvernului Cîțu este înstrăinarea zăcămintelor de sare și de grafit ale României

Joi, 15 Aprilie 2021 (12:37:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că deciziile economice pe care le ia guvernarea PNL-USRPLUS-UDMR demonstrează că la putere sunt niște oameni care nu au nimic de-a face cu interesele românilor. Mai mult, Ioan Stan a spus că ultima găselniță a Guvernului Cîțu constă în înstrăinarea zăcămintelor de sare și de grafit ale României.

Stan a explicat că aceste resurse sunt administrate de Compania Națională a Sării - Salrom, care este deținută de statul român în proporție de 51% și de Fondul Proprietatea în proporție de 49%. „Prin urmare, singura societate din România care exploatează sarea și grafitul, două bogății uriașe care ne fac unici în Europa, aparține încă statului român. Și așa trebuie să și rămână, în măsura în care mai există suveranitate. Însă Guvernul Cîțu, responsabil de suveranitatea națională, i-a pus gând rău,  hotărând că aceasta trebuie înstrăinată”, a spus Ioan Stan. El a subliniat faptul că pentru a nu stârni un scandal uriaș, artizanul principal este ministrul USR al Economiei, Claudiu Năsui, care „a împins-o la înaintare” pe Simona Carmen Fătu, secretar de stat în Ministerul Economiei și reprezentant al Fondului Proprietatea timp de 12 ani, în Consiliul de Administrație Salrom. Liderul PSD Suceava spune că misiunea Simonei Fătu este să exercite presiuni din ce în ce mai mari asupra Consiliului de Administrație pentru ca, în final, acesta să aprobe vânzarea „sării prin atragerea de investitori străini”. „În spatele acestei exprimări, utilizată zilele trecute într-o dezbatere de către ministrul Claudiu Năsui, se ascunde de fapt înstrăinarea mascată a Salrom. Pentru că obiectul de activitate al Salrom este tocmai exploatarea și comercializarea sării și a grafitului. În momentul în care aduci un investitor, căruia îi cedezi toate cantitățile de sare și grafit în formă neprelucrată, se cheamă că ai înstrăinat practic Salrom și, în esență, bogăția de sare și grafit a României”. Ioan Stan a precizat că toate acestea se întâmplă în condițiile în care Salrom este o societate pe profit, nicidecum pe pierdere și, în consecință, nu există absolut nici un motiv rațional pentru a o înstrăina. „Având în vedere cele prezentate mai sus, este firesc să ne întrebăm de ce ministrul Năsui, împreună cu guvernarea PNL-USRPLUS-UDMR, ar dori să înstrăineze această companie a statului român? De ce trebuie să meargă banii în buzunarele altora, când ar putea rămâne românilor?”, a întrebat Ioan Stan. El a arătat că răspunsul la aceste întrebări poate fi găsit în interesele personale sau de grup ale celor de la PNL-USRPLUS-UDMR, care de când se află la guvernare, au guvernat pentru ei, pentru multinaționale, apărând interesele economice ale altor state, nicidecum pentru români și interesele economice ale României. Stan a atras atenția că același lucru se pregătește și pentru Hidroelectrica și alte companii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Ultima găselniță a Guvernului Cîțu este înstrăinarea zăcămintelor de sare și de grafit ale României.
 Vizualizări articol: 1158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Ioan Stan: Ultima găselniță a Guvernului Cîțu este înstrăinarea zăcămintelor de sare și de grafit ale României4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei