Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 82 (7694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar DIICOT

Romeo a păcălit-o pe ”Julieta” de la Suceava și a dus-o să se prostitueze în celălalt capăt al țării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Serviciul Teritorial Suceava, au finalizat cercetările într-un caz care vizează exploatarea sexuală a unei fete din Mălini, când aceasta era încă minoră, având 17 ani. Sunt trimiși în judecată ca autori ai infracțiunii de trafic de minori un bărbat și o femeie, ambii din municipiul Lugoj, județul Timiș. Faptele sunt destul de vechi, de la final de an 2014, început de an 2015.

Structurile de combatere a crimei organizate au acționat prima dată în acest caz în vara anului 2016. Atunci, în urma unor percheziții, Romeo Costeliuc și Angelica Niculina Vodă, zisă Natașa sau Zâna, ambii cu domiciliul în municipiul Lugoj, județul Timiș, nu au fost de găsit, fiind arestați în lipsă.

 Cei doi sunt acum trimiși în judecată, procesul urmând a începe la Tribunalul Suceava. 

 

Iubitul s-a dovedit a fi pește

Personajul central al cazului este Romeo-Constantin Costeliuc, în vârstă de 31 de ani, cel care este acuzat că a venit la Suceava și, folosindu-se de șantaj emoțional, metoda „LoverBoy”, a ademenit o fată de 17 ani să meargă cu el în localitatea de domiciliu.  Fata a crezut că și-a găsit un iubit, doar că, ajunsă la Timiș, a fost obligată să se prostitueze.

„Lover Boy” este metoda prin care traficanţii de persoane se folosesc de ataşamentul emoţional al unei femei pentru a o obliga să se prostitueze. „Iubitul” le promite victimelor o nouă viaţă ori chiar că le ia în căsătorie, pentru a le exploata apoi sexual.
La finele lui 2014, înainte de sărbători, Romeo, originar din comuna Moldovița, s-a urcat în tren și a venit de la Lugoj la Suceava. După ce s-a învârtit prin mai multe medii, acesta a abordat o fată de 17 ani, din Mălini (cu identitate protejată, îi vom spune ”Julieta”). Fata abandonase școala și nu se înțelegea cu părinții, fiind victima perfectă în cazurile de acest gen.

Din cercetări rezultă că Romeo i-a creat artificial ideea că au o relație, promițându-i un viitor alături de el, astfel că a convins-o pe fată să plece cu el.

Cei doi s-au urcat în tren, din Gura Humorului, şi au ajuns la Lugoj. Aici, în scurt timp, fata avea să afle că Romeo nu este îndrăgostit de ea şi are cu totul alte intenţii.

 

Primea doar mâncare și bătaie

Fata a fost cazată într-un apartament din Lugoj unde locuia și Angelica Niculina Vodă, zisă „Natașa” sau „Zâna”, și ea inculpată în dosar.

În perioada 24 decembrie 2014-14 ianuarie 2015, fata a fost ținută în acel apartament, unde, susțin procurorii, a fost determinată să întrețină relații sexuale contracost, banii obținuți de la clienți fiind însușiți de cei doi inculpați, rezultă din anchetă.

În rechizitoriul de trimitere în judecată se arată că minora a fost constrânsă atât fizic de Romeo Costeliuc, prin exercitarea de violențe, cât și psihic, prin amenințarea cu acte de violență.

Minora din Mălini primea doar mâncare, iar atunci când s-a împotrivit a primit corecţii fizice. 

Anchetatorii au arătat că, pentru a-și impune punctul de vedere, Romeo Constantin Costeliuc i-a aplicat minorei mai multe lovituri, atât pentru a accepta să întreţină relaţii sexuale cu clienţii respectivi, cât şi pentru a o determina să nu-l denunţe la poliţie, în situația în care ar fi fost întrebată despre acest lucru.

Cei doi inculpați vor fi judecați pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori, iar până la o sentință definitivă a judecătorilor se bucură de prezumția de nevinovăție. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romeo a păcălit-o pe ”Julieta” de la Suceava și a dus-o să se prostitueze în celălalt capăt al țării.
 Vizualizări articol: 5953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Romeo a păcălit-o pe ”Julieta” de la Suceava și a dus-o să se prostitueze în celălalt capăt al țării5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei