Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 82 (7694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandalul cu activistul evacuat de polițiști la Sadova s-a lăsat cu 46 de amenzi. Nici Sorin Tofan nu a scăpat de sancțiuni

Joi, 8 Aprilie 2021 (13:07:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Câmpulung Moldovenesc au continuat cercetările în cazul incidentului major din data de 1 aprilie, când activistul de mediu Sorin Tofan a avut nevoie de ajutorul poliției pentru a pleca de la Sadova, unde un grup numeros de localnici s-au adunat pe drumul public și i-au cerut ”intrusului” să plece.

Activistul sesizase anterior două transporturi pe care le-a considerat suspecte. 

După ce au fost identificate majoritatea persoanelor care au participat la scandal, s-au aplicat în total 46 de amenzi, în valoare de peste 27.000 de lei, atât pentru deranjarea ordinii și liniștii publice, cât și pentru nerespectarea legii care urmărește combaterea efectelor pandemiei de Covid.    

Surprinzător sau nu, patru dintre amenzi au fost aplicate activistului de mediu Sorin Tofan.

”S-a stabilit că activistul de mediu a inițiat o sesiune video live pe o rețea de socializare exprimând opinii care au generat nemulțumirea persoanelor aflate în zona centrului de inventariere a unei cantități de material lemnos, inclusiv a unor lucrători forestieri.

În aceste condiții s-a creat o stare tensionată între activistul de mediu și mai mulți localnici și lucrători forestieri adunați la fața locului, moment în care în zonă au fost direcționate patrulele de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc și din cadrul structurii de poliție rutieră. Totodată a fost deplasată și o grupă din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

Pentru evitarea unor incidente sau acte de violență, șeful Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a inițiat discuții între părțile implicate și a acționat pentru detensionarea situației, reușindu-se preluarea în condiții de deplină siguranță a activistului de mediu. Acesta a fost condus la sediul poliției, consemnându-se în cadrul procesului verbal întocmit că nu dorește să formuleze nicio sesizare cu privire la evenimentele întâmplate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 

Polițiștii au dispus măsuri de identificare a tuturor persoanelor aflate în zona sediului locației în care se desfășura activitatea de inventariere și care au fost implicate în conflictul verbal. Majoritatea au fost filmați în timpul adunării de camerele video de pe autospecialele de poliție.  

 

În urma finalizării verificărilor, au fost identificate 29 de persoane din grupul celor care au participat efectiv la respectiva adunare publică. Dintre acestea, trei persoane au fost stabilite ca fiind liderii și organizatorii adunării publice. Fiecare din cei trei a fost sancționat cu câte 3.000 lei, întrucât au organizat acea demonstrație. Au mai fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 lei pentru nepurtarea măștii de protecție sau purtarea acesteia în mod necorespunzător, precum și 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 lei pentru participarea la desfășurarea unor astfel de demonstrații publice. Alte zece amenzi, în valoare de 5.600 de lei, au fost aplicate și la Legea 61/1991,  pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

În total, localnicilor li s-au dat 42 de sancțiuni contravenționale.

Activistului i s-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 lei. Sorin Tofan a fost amendat pentru nepurtarea măștii de protecție, adresarea de insulte și expresii jignitoare și încălcarea normelor legale de acces în perimetrele instituțiilor publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandalul cu activistul evacuat de polițiști la Sadova s-a lăsat cu 46 de amenzi. Nici Sorin Tofan nu a scăpat de sancțiuni.
 Vizualizări articol: 3493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Scandalul cu activistul evacuat de polițiști la Sadova s-a lăsat cu 46 de amenzi. Nici Sorin Tofan nu a scăpat de sancțiuni4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei