Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 34 (7646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acces crescut

S-au deschis programările pentru vaccinul Oxford-AstraZeneca. În județ avem 5 centre noi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii au la dispoziţie pentru programări la vaccinarea împotriva Covid-19 și noile centre deschise în județ. În platforma de programare dedicată vaccinării, https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login, sunt disponibile locuri la centrele de vaccinare de la sălile de sport de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, centrul de la Casa de Cultură „Alexandru Arșinel” Dolhasca și de la Parcul Zoologic din Rădăuți.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că în data de 10 februarie, la ora 12:30, în platforma de programare au fost activate noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca. În cele cinci cabinete noi din județul Suceava  sunt disponibile 300 de sloturi/zi, câte 60 la fiecare centru de vaccinare.

Programarea pentru AstraZeneca începe din 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie - 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie, a precizat Gabriela Băncilă. 

Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani. 

Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Modalitățile de programare sunt: 1. În platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparținător; 2. Prin intermediul medicului de familie/curant; 3. Prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25; 4. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii, cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, programarea este deschisă celor eligibili pentru etapa a II-a: persoanele la risc și din domenii esențiale. Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinul Oxford-AstraZeneca este recomandat adulților cu vârsta între 18-55 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-au deschis programările pentru vaccinul Oxford-AstraZeneca. În județ avem 5 centre noi.
 Vizualizări articol: 225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-au deschis programările pentru vaccinul Oxford-AstraZeneca. În județ avem 5 centre noi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei