Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 34 (7646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Ioan Stan consideră că actualul premier, Florin Cîțu, va reuși să distrugă industria turismului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că după ce din postura de ministru de Finanțe Florin Cîțu a reușit să îndatoreze România cum nu a mai făcut altcineva, din postura de premier va reuși să distrugă inclusiv industria turismului. Ioan Stan a spus că anunțul lui Florin Cîțu că va tăia voucherele de vacanță, în acest an, reprezintă lovitura de grație pe care guvernul PNL-USRPLUS-UDMR o dă industriei turistice.

„De fapt, primul pas făcut de actuala guvernare pentru distrugerea turismului a fost desființarea Ministerului Turismului, imediat după ce PNL a preluat puterea. Acum urmează faza a doua: eliminarea voucherelor de vacanță și a facilităților fiscale, astfel încât industria turistică din România să nu mai poată fi eficientă și să iasă din orice competiție cu industriile similare din celelalte țări”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că operatorii din turism n-ar trebui să fie surprinși de această decizie, deși Florin Cîțu, „acest domn iresponsabil”, devenit între timp prim-ministru al României, nu a spus în campania electorală că va elimina voucherele de vacanță și toate facilitățile introduse de PSD pentru acest sector.

Ioan Stan a subliniat că măsura acordării voucherelor de vacanță, introdusă de PSD, a avut mai multe ținte, în primul rând urmărindu-se sprijinirea cu bani a industriei turistice din România, având în vedere faptul că voucherele puteau fi utilizate doar pe teritoriul țării noastre. „Evident că măsura a avut un caracter social, pentru că un număr foarte mare de români au reușit să-și petreacă vacanțele/concediile în țara noastră. Au fost mulți români care au putut să-și petreacă concediile pentru prima dată în destinații turistice precum litoralul Mării Negre, Delta Dunării etc.”, a declarat Ioan Stan.

El a adăugat că în al doilea rând, PSD a încercat să „scoată la lumină” industria turistică ce funcționa la negru. „Astfel, în 2018, numărul cererilor pentru clasificarea unităților de cazare turistică a crescut cu 60% față de 2017, iar în primul semestru al anului 2019 cererile de clasificare au crescut cu 35%, raportat la aceeași perioadă a anului 2018. În al treilea rând, am încercat să creăm facilități legislative pentru acordarea voucherelor de vacanța și celor din mediul privat, dar întrucât puterea a fost preluată de către PNL, aceste demersuri au fost abandonate de noua guvernare”, a precizat liderul PSD Suceava.

În final, el a spus că actualul Guvern PNL-USRPLUS-UDMR, pentru a fi sigur că va distruge definitiv sectorul turistic, se zvonește că pregătește inclusiv majorarea cotei de TVA pentru această industrie, cotă pe care guvernul PSD, „cel care a făcut din turism o prioritate națională”, a redus-o la 5%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan consideră că actualul premier, Florin Cîțu, va reuși să distrugă industria turismului.
 Vizualizări articol: 302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Stan consideră că actualul premier, Florin Cîțu, va reuși să distrugă industria turismului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei