Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 34 (7646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modificare

Ministrul Educației va propune ca masca să nu mai fie obligatorie la orele de educație fizică și sport

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, va propune Ministerului Sănătății ca masca să nu mai fie obligatorie pentru elevi la orele de educație fizică și sport. Sorin Cîmpeanu a explicat că a cerut o situație cu privire la practicile europene. „Austria și Belgia nu solicită purtarea măștii la orele de educație fizică. Bulgaria nu solicită, Estonia și Finlanda nu solicită, Suedia nu solicită. Franța, spre exemplu, nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spații exterioare. Luxemburg solicită purtarea măștii de la vestiar până la locul în care se derulează activitățile fizice și mai apoi de la încheierea orei de sport. Portul măștii este obligatoriu de la locul în care s-au desfășurat activitățile până la vestiare. Am găsit un singur exemplu în Europa, În regiunea Veneto din Italia, în care se solicită purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică și acolo decizia este în curs de actualizare. Vă repet, informarea este oficială, venită de la de la reprezentanții de la Bruxelles și este oficială cu date din surse deschise. Pe baza acestui răspuns am demarat deja un punct prin care voi propune să completăm ordinul comun. Vom vedea și punctul de vedere medical. Cred că cei cu specialitate de medicină sportivă sunt cei mai îndreptățiți să ne aducă argumente pentru a lua decizia corectă de modificare a Ordinului comun cu ministrul Sănătății. Sunt deja excepții de la regulă”, a declarat recent Ministrul Educației.

Conform ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, purtarea măștii este obligatorie pentru toți elevii și profesorii în toate activitățile din și de la școală, inclusiv în timpul orelor de educație fizică și sport.

 

  • Propunere: Elevii cu cerințe educaționale speciale (CES) să poată merge la școală fizic indiferent de scenariul în care este localitatea

Sorin Cîmpeanu a mai spus că va mai fi propusă o modificare a ordinului comun pentru a da posibilitatea școlilor speciale să fie deschise pentru elevii lor indiferent de scenariul în care se află localitatea. „Va exista posibilitatea completării acestui ordin de ministru cu câteva situații care, în opinia mea, trebuie luate în calcul. Este vorba, în primul rând, cu titlu de exemplu, printre cele 4-5 situații, de elevii din învățământul special care își desfășoară activitatea în clase de 4-5 elevi, deci nu cred că se pune problema distanțării fizice și care, în mod evident, având cerințe educaționale speciale (CES), își vor justifica posibilitatea de ore cu prezență fizică indiferent de scenariul – verde, galben sau roșu – în care este localitatea. Și mai sunt și alte astfel de situații pe care, împreună cu Ministerul Sănătății, am discutat deja și urmează să venim în cel mai scurt timp posibil cu precizări”, susține ministrul Educației.

Vă reamintim că regulile de siguranță sanitară în școli au fost stabilite printr-un ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății, „care a încercat să acopere toate situațiile posibile și să fie foarte clar”. Ministrul Educației a mai spus că instituția pe care o conduce este în legătură permanentă cu inspectoratele școlare județene, deci în legătură directă cu toate școlile. „Până acum nu au apărut nici măcar cazuri în care elevii să fi prezentat simptome, deci cu atât mai puțin cazuri confirmate care să genereze suspendarea activității cu prezență fizică în clasa respectivă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Educației va propune ca masca să nu mai fie obligatorie la orele de educație fizică și sport.
 Vizualizări articol: 295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Educației va propune ca masca să nu mai fie obligatorie la orele de educație fizică și sport0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei