Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 34 (7646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Infrastructura, turismul și sprijinirea mediului de afaceri, printre prioritățile propuse la finanțare de Gheorghe Flutur prin PNRR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus o serie de investiții care trebuie să fie finanțate cu prioritate din fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Propunerile au fost făcute în ședința de miercuri a Uniunii Județene a Consiliilor Județene, el fiind vicepreședinte al acestei structuri. Ședința a fost organizată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și a avut ca temă „Resurse pentru modernizare în regiuni și județe”.

Gheorghe Flutur a declarat că prin PNRR, România are la dispoziție o sumă de peste 30 de miliarde de euro. El a precizat că propunerile sale sunt atât pentru județul Suceava, cât și pentru Regiunea de Nord-Est. „Din păcate Regiunea Nord-Est este pe locul șase din coada Europei în ceea ce privește Produsul Intern Brut pe cap de locuitor. Înseamnă că e de investit urgent. Și vă rog să țineți cont de alocarea fondurilor în următoarele direcții prioritare”, a transmis Gheorghe Flutur conducerii Ministerului Investițiilor.

Gheorghe Flutur a spus că în primul rând sunt necesare investiții în infrastructură. El a vorbit de necesitatea construirii Autostrăzii A7 Siret - Suceava – București. „Rog insistent să se țină seama de finanțarea acestui coridor Nord-Sud, care să lege Siretul, Suceava de București. Apoi vorbim de Autostrada A8, care să lege Estul, regiunea noastră, de Ardeal, unde și județul Suceava, la 30 – 40 de kilometri, se înțeapă în această autostradă”, a precizat Flutur. El a făcut referire și la necesitatea finanțării centurilor ocolitoare, amintind de cele de pe ruta Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei. „Infrastructură de transport înseamnă și căile ferate, respectiv îmbunătățirea condițiilor de trafic și creșterea vitezei. Și aici fac un apel. Cer crearea unui fond pentru introducerea de trenuri turistice în stațiunea Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei. Trenul electric este nepoluant și gândiți-vă câte mașini ar înlocui acest tren”, a declarat președintele CJ Suceava.

 

  • Flutur consideră că prioritare sunt proiectele pentru sprijinirea mediului de afaceri

 

Gheorghe Flutur a subliniat că extrem de importante sunt și aspectele economice, respectiv crearea de facilități și pârghii pentru dezvoltarea parcurilor industriale. Flutur a declarat că în prezent în județul Suceava sunt două parcuri industriale, în Suceava și Siret. „Dar avem nevoie de pârghii de creare de locuri de muncă. De ce? Pentru că Regiunea de Nord-Est și județul Suceava sunt, din păcate, exportatoare de forță de muncă tânără și calificată. Asta e durerea noastră. Dacă nu le oferim soluții alternative nu facem nimic”, consideră Gheorghe Flutur. El a spus că importante sunt și investițiile în domeniul sănătății. Flutur a precizat că este de acord cu construcția de spitale mari, regionale, însă trebuie investiții și în spitalele județene și în cele din orașele mici și mijlocii. Astfel, președintele CJ a declarat că prioritare sunt și investițiile în construcția unui spital de copii și a unui pavilion nou de boli infecțioase în Suceava și reabilitarea clădirilor vechi ale spitalelor.

Gheorghe Flutur a mai adăugat că în probleme de mediu propune crearea de parteneriate între consilii județene și primării pentru împădurirea terenurilor degradate. „De asemenea, aș vrea să tratați aducțiunile de gaze naturale pentru populație ca o problemă de mediu. Pentru că în felul acesta vom putea proteja și cruța de la tăiere numeroase păduri, pentru că vom avea o sursă alternativă de încălzire”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a mai propus ca proiectele care nu au finanțare prin Programele Operaționale Regionale să fie finanțate prin PNRR. „Încă o dată, programele pe turism, pe mediul de afaceri, sănătate, pe infrastructura de școli sunt câteva priorități pentru județul Suceava și Regiunea de Nord-Est”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Infrastructura, turismul și sprijinirea mediului de afaceri, printre prioritățile propuse la finanțare de Gheorghe Flutur prin PNRR.
 Vizualizări articol: 295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Infrastructura, turismul și sprijinirea mediului de afaceri, printre prioritățile propuse la finanțare de Gheorghe Flutur prin PNRR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei