Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 27 (7639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

PSD va apela la „puterea judecătorească” pentru ca Suceava să aibă un Plan Urbanistic General

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii locali suceveni PSD ar putea să apeleze la instanță pentru ca Suceava să aibă un Plan Urbanistic General într-un termen cât mai scurt. Anunțul a fost făcut de liderul Organizației Municipale Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir.

„Ne întrebăm de ce Suceava, cândva un oraș frumos și curat, a devenit o catastrofă din punct de vedere urbanistic?Răspunsul este simplu: pentru că deciziile specialiștilor au fost înlocuite de păreri neavizate ale decidenților politici avându-i în frunte pe Harșovschi și Lungu, cuplul care <modernizează> Suceava de 17 ani, începând cu fiecare scară de bloc”, a spus Dan Ioan Cușnir. El a subliniat faptul că Suceava nu are un arhitect-șef care să aibă o viziune asupra dezvoltării orașului și a zonei metropolitane și nici o Comisie Tehnică de Urbanism care să nu poată fi controlată politic și care să nu fie condusă de oameni aflați în conflict de interese. Mai mult, Cușnir a arătat că Suceava nu are Plan Urbanistic General deși obligația legală a primarului era că acesta să fie implementat încă din anul 2010.

„Întrebarea este următoarea: echipa care conduce Primăria Sucevei de 17 ani nu este capabilă sau nu dorește să finalizeze Planul Urbanistic General? Interesul meschin ca Suceava să nu fie condusă prin reguli care să genereze ordine este deasupra obligațiilor prevăzute de către cadrul legislativ? În absența Planului Urbanistic General care să stabilească, printre altele, regimul de înălțime în diferitele zone ale Sucevei, investitorii care doresc să construiască blocuri sunt obligați să piardă timp și bani pentru întocmirea unor Planuri Urbanistice Zonale”, a explicat Dan Ioan Cușnir. El a mai spus că în loc de reguli clare pentru fiecare zonă și cartier din Suceava, Ion Lungu și Lucian Harşovschi lasă la latitudinea intereselor private și a decidenților politici modul de dezvoltare urbanistică a Sucevei.

Cușnir a mai adăugat că în ședința de Consiliu Local din data de 28 ianuarie 2021 au fost supuse votului consilierilor locali trei astfel de PUZ-uri, din care două au trecut și unul a fost respins de către majoritatea PNL-USR-PMP. „Culmea este că a fost respins tocmai acel PUZ care prevedea cel mai mic regim de înălțime (P+2+M) și cel mai mic procent de ocupare al terenului - 40%. Asta se întâmplă atunci când regulile care să genereze ordine sunt înlocuite de interesele unui viceprimar sau ale unui decident politic. În Comisia Tehnică de Urbanism au mai intrat spre aprobare alte trei PUZ-uri și vor urma altele și altele, până când Harşovschi și Lungu vor înțelege că până și în Suceava trebuie să se respecte legea”, a mai declarat Dan Ioan Cușnir.

El a spus că reprezentanții PSD din Consiliul Local Suceava nu vor vota nici un PUZ pentru că este o practică imorală care pune pe drumuri și la cheltuială investitorii imobiliari. „În schimb vom vota și vom face tot ceea ce depinde de noi pentru ca Suceava să aibă cât mai rapid un PUG, chiar și dacă pentru aceasta va trebui să apelăm la a treia putere dintr-un stat democratic, puterea judecătorească”, a afirmat Cușnir, care a ținut să atragă atenția și asupra practicii nesănătoase din cadrul Primăriei Suceava de a emite Certificate de Urbanism de Informare având specificat un regim de înălțime superior, iar ulterior, cumpărătorul să constate că regimul de înălțime acceptat este mult inferior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD va apela la „puterea judecătorească” pentru ca Suceava să aibă un Plan Urbanistic General.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD va apela la „puterea judecătorească” pentru ca Suceava să aibă un Plan Urbanistic General0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei