Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 27 (7639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

I-FEST Tunisia

O elevă de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului s-a calificat la un prestigios concurs internațional de știință și tehnologie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O elevă de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Andreea Anastasiu,s-a calificat recent la un prestigios concurs internațional de știință și tehnologie care se desfășoară în Tunisia. Este vorba de International Festival of Engineering Science and Technology in Tunisia(I-FESTTunisia), organizat de către Asociația Tunisiană pentru Viitorul Științei și Tehnologiei. Andreea este elevă în clasa a XI-a la profilul Matematică-Informatică și este pasionată de robotică, fiind membră a Clubului de robotică din școala humoreană.

A participat la numeroase competiții de acest gen, singură sau împreună cu echipa GRASP a acestui club. La concursul ROSEF, organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) și Asociația Cygnus a avut loc în noiembrie 2020, Andreea Anastasiua participat cu un robot semiautonom care poate fi de ajutor atât agricultorilor, cât și meteorologilor. După cum ne-a povestit Andreea, robotul măsoară anumiți parametri, cum ar fi temperatură, presiune sau gaze atmosferice ce pot avea efect de seră.

Eleva din Gura Humorului a obținut locul III cu acest proiect, care apoi a fost reevaluat de o comisie ce l-a propus pentru participarea la I-FEST Tunisia.

„Momentul în care mi-am descoperit cea mai mare pasiune a mea, robotica, a fost în clasa a opta în cadrul unui club pe acest domeniu, al unui colegiu din județul nostru. De atunci, camera mea a devenit un spațiu plin de fire, șuruburi, senzori și bineînțeles roboți, care abia așteaptă să ajute lumea în viitor”, povestește tânăra.

Andreea Anastasiu a mai obținut și alte premii individuale sau împreună cu echipa de robotică: Locul I la Concursul organizat de Romanian Science Festival - „Viitorul pe placul tău”;  Locul III la Concursul Național organizat de Rotary România  - „Da Vinci Contest”; Locurile I la Concursul de Astronomie și Astrofizică „Marian Dacian Bica”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului s-a calificat la un prestigios concurs internațional de știință și tehnologie.
 Vizualizări articol: 402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O elevă de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului s-a calificat la un prestigios concurs internațional de știință și tehnologie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei