Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 27 (7639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Multă durere

Drama de la botezul bebelușului care a murit, prin ochii tatălui îndoliat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tatăl băiatului mort la câteva ore după slujba de botez de la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din cartierul Zamca al municipiului Suceava a relatat presei detalii despre clipele tragice petrecute imediat după ce copilul a fost băgat în cristelniță.

Din start trebuie spus că tatăl consideră că preotul este vinovat pentru tragedie și va cere tragerea lui la răspundere. Un amănunt important este că preotul Alexandru Mazarache și-a angajat imediat un avocat, ceea ce pare să fi deranjat familia, în sensul că dă impresia că va face toate eforturile pentru a scăpa de răspunderea penală. 

 

  • ”Se vede pe imagini o diferență între cum plânge copilul înainte și după ce a ieșit din apă. Plângea altfel... înghițise apă” 

 

”În timpul slujbei băiatul plângea și a fost dat într-adevăr mamei pentru alăptare, pentru a fi calmat, cred că două minute a fost alăptat. El știa că a fost alăptat proaspăt, așadar. Scufundarea a fost făcută cu fața în sus, mi s-a explicat ulterior că așa procedează unii preoți pentru că au o priză mai bună asupra copilului.

Se vede pe imagini o diferență între cum plânge copilul înainte și după ce a ieșit din apă. Plângea altfel... înghițise apă”, a mărturisit tatăl. Imaginile de la botez puse la dispoziție de familie sunt de-a dreptul șocante și arată cum copilul se sufocă după ce este scos din apă. 

 

  • ”Vom merge în instanță, pentru ca preotul să fie tras la răspundere”

 

După puțin timp, părinții și ceilalți participanți la slujba de botez au sesizat că ceva nu este în regulă.

”L-a luat în brațe întâi nașa, nu mi-am dat seama inițial că situația e atât de gravă. Copilul a fost lăsat pe o parte, să scoată apa, el mișca, dar era tot mai lent... Nașul de cununie, care și filma, lucrează la SMURD, a lăsat aparatul, l-a pus cu fața în jos, l-a bătut pe spate.

Bunica, mama mea, care a fost asistentă medicală, a observat că i s-au învinețit buzele, și-a dat seama că este grav, a ieșit imediat afară și a sunat la 112”, a mai relatat drama tatăl.  

”Vom merge în instanță, pentru ca preotul să fie tras la răspundere. Nu toți preoții practică acest tip de ritual, nu îi bagă pe copii cu totul în apă, mai ales că a mai fost o situație la Iași, acum câțiva ani.

Părintele știa că e născut prematur, pe 16 decembrie, a avut mai multe discuții în acest sens cu soția mea, credem că trebuia să își ia unele măsuri”, și-a mai spus durerea tatăl.

Cuplul se căsătorise anul trecut, iar micuțul era primul copil al familiei.

 

  • Autopsia, amânată pentru a fi prezent și un expert independent

 

Autopsia bebelușului mort la câteva ore după botez, în urma unui stop cardio-respirator inițial resuscitat, a fost amânată pentru ca, pe lângă medicii de la Serviciul Județean de Medicină Legală Suceava, să mai asiste și un expert independent, tot medic legist. În aceste condiții, necropsia a fost amânată cu o zi, pentru miercuri.

S-a dorit probabil ca prin această măsură anchetatorii să aibă parte de constatări venite de la mai mulți specialiști, pentru a fi eliminate pe cât posibil dubiile ori contestațiile ulterioare.

Micuțul Iustin a fost încreștinat duminică, după slujbă, la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din cartierul Zamca de către preotul paroh Alexandru Mazarache.

După cum au precizat toți cei prezenți, inclusiv preotul, copilul plângea și era agitat și înainte de a fi băgat în cristelniță. După ce a fost cufundat în apă, conform ”sfintei taine a botezului”, băiețelul a continuat să plângă, după care a intrat în stop cardio-respirator. Personalul SMURD ajuns la fața locului l-a resuscitat, ulterior copilului fiindu-i aspirat lichid din plămâni. Din păcate, luni dimineață, în jur de ora 6.00, micuțul a decedat în secția de ATI a Spitalului Județean.

Tragedia a stârnit reacții în toată țara, existând două tabere: una care cere ca partea legată de scufundarea totală în apă a botezatului să fie eliminată și alta care îndeamnă la calm, amintind că această tradiție creștină foarte veche nu a făcut victime și nici nu există încă date certe că nu sunt alte cauze ale morții, legate de copilul născut prematur.

Polițiștii au deschis un dosar penal de ucidere din culpă și așteaptă, deocamdată, concluziile privind cauza morții. Dosarul de ucidere din culpă este deschis deocamdată in rem, adică față de faptă, nu față de preotul paroh.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drama de la botezul bebelușului care a murit, prin ochii tatălui îndoliat.
 Vizualizări articol: 286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drama de la botezul bebelușului care a murit, prin ochii tatălui îndoliat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei