Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 27 (7639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Imunitate

Peste 1.000 de dorneni au făcut teste de anticorpi Covid în luna trecută și 532 au avut rezultat pozitiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începerea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 i-a îndreptat pe mulți dorneni către laboratorul de analize al Spitalului Municipal Vatra Dornei pentru a face teste de anticorpi și a afla dacă au avut boala. Trecerea prin boală nu este contraindicație la vaccinare, dar majoritatea specialiștilor recomandă un timp de așteptare între o lună și trei luni de la vindecare. Managerul Spitalului Municipal, Valentin Stan, a declarat că pe parcursul lunii ianuarie s-au prezentat 1.020 de dorneni (518 femei și 502 bărbați) pentru testarea anticorpilor Covid-19. Dintre aceștia, 532 au avut rezultat pozitiv, deci au trecut prin boală, iar 488 au avut rezultat negativ - nu a fost detectată prezența anticorpilor specifici.

Pentru a sublinia interesul dornenilor pentru a afla dacă au anticorpi Covid-19 menționăm că din iunie, anul trecut, de când a început programul de testare gratuită a anticorpilor pentru locuitorii din Vatra Dornei și din împrejurimi, până la sfârșitul lunii decembrie, au făcut acest test aproximativ 3.000 de persoane, iar într-o singură lună, ianuarie 2021, s-au testat peste 1.000 de oameni.

Precizăm că testul serologic de detectare a anticorpilor Covid este gratuit pentru locuitorii din Vatra Dornei și din Bazinul Dornelor. Pentru celelalte persoane costă 110 lei/test.

Finanțatorul programului este Fundația Valvis, care a donat în vară laboratorului de la Spitalul Municipal Vatra Dornei echipamentul de testare și 10.600 de teste, cu speranța ca până la sfârșitul anului 2020 toată populația din Vatra Dornei să se testeze. Programul se adresează atât adulților, cât și copiilor, indiferent de vârstă. Testarea se face din sânge recoltat din venă, iar rezultatul se obține în 18 minute, în regim de urgență, și într-o oră, în mod uzual.

Managerul Valentin Stan a mai spus că a transmis o rugăminte Fundației Valvis, de a introduce în campania de testare serologică gratuită a anticorpilor și teste cantitative, de determinare a concentrației de anticorpi specifici Covid-19, și a primit promisiunea că solicitarea va fi acceptată.

Menționăm că diagnosticul de laborator al infecției cu Covid-19 se poate face fie prin evidențierea virusului prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral -teste RT-PCR, fie prin detecția anticorpilor specifici,  care reprezintă răspunsul imun al organismului la virus.Anticorpii detectați prin teste serologice indică faptul că o persoană a venit în contact cu SARS-CoV-2, indiferent dacă aceasta a avut simptome specifice infecției sau a fost asimptomatică. Un rezultat serologic pozitiv indică o expunere anterioară față de infecția SARS-COV-2, însă nu exclude posibilitatea unei infecții active. În funcție de contextul epidemiologic și simptomatologia pacientului se recomandă testarea RT-PCR în vederea identificării virusului. Un rezultat negativ indică absența expunerii anterioare la SARS-COV-2 și deci susceptibilitatea față de infecție. Pacienții suspectați de Covid-19 care au rezultat negativ la serologie trebuie testați și prin metoda RT-PCR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.000 de dorneni au făcut teste de anticorpi Covid în luna trecută și 532 au avut rezultat pozitiv.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.000 de dorneni au făcut teste de anticorpi Covid în luna trecută și 532 au avut rezultat pozitiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei