Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 27 (7639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Călduț, călduț, rece, gheață

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu s-a lăsat cu man-operă la meciul Parmei cu Napoli, dar măcar omul nostru a călcat gazonul în Serie A. Nu orice gazon, ci pe acela al stadionului Diego Armando Maradona, cum a fost redenumit după moartea starului argentinian. A intrat la 0-1, care s-a făcut 0-2 până să atingă Man mingea. Apoi a avut parte de puține mingi, coechipierii încă nu-l preferă, dar mi s-a părut că s-a mișcat bine, un călcâi, o minge lăsată cu fentă pentru un coleg... Își va face loc în echipă, fie și pentru că suma de transfer se cere justificată.

Luni adusesem în discuție cele patru clauze cu bonusuri din contractul său. Le-aș împărți în două, clauze colective și clauze individuale, câte două în fiecare categorie. Primele două aproape că se contopesc: până în vara lui 2025, Parma trebuie să termine în primele 8 sau să joace într-o cupă europeană. Într-o anumită conjunctură legată de câștigătoarea sau finalista cupei, Serie A poate trimite în Europa primele 7 echipe, așa cum s-a întâmplat anul trecut. Iar cum se vehiculează crearea unei noi competiții, posibil ca 8 sau 9 dintre echipele italiene să capete bilete pentru Europa. Aceste clauze se pot îndeplini chiar și dacă Parma retrogradează în acest sezon, presupunând că revenirea se face după un sezon sau, hai, două. În definitiv, în acest moment, pentru locul 8 se bate Sassuolo cu Verona!

Trecând la clauzele individuale, acestea fixează două ștachete cu număr de goluri. Fiind vorba de goluri în Serie A și neapărat pentru Parma, contează enorm ca toate sezoanele să fie de primă divizie. Mai lejeră pare condiția de 25 de goluri până în vara lui 2025, adică 4 sezoane și jumătate (presupuse a fi pe prima scenă), ceea ce înseamnă o medie de 6 goluri pe sezon, dreasă cu ce va reuși până în vară. În schimb, clauza care prevede 15 goluri în ce a rămas din acest sezon plus sezonul viitor este prima care se va nărui în cazul eventualei retrogradări din vară. Evident, dacă Man ar fi împrumutat la o echipă din Serie A, golurile pentru respectiva formație n-ar conta. Dar chiar dacă Parma n-ar retrograda, pretențiile sunt prea sus, ar însemna ceva de genul 5 goluri până în vară și încă 10 campionatul viitor!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călduț, călduț, rece, gheață.
 Vizualizări articol: 434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Călduț, călduț, rece, gheață0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei