Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 27 (7639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunitate

Număr record de locuri în școlile de poliție. Tinerii vor înlocui un nou val de pensionări de la IPJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care vor să urmeze o carieră în poliție au șansa de a deveni agenți în aproximativ un an de zile. Ministerul Afacerilor Interne a dat startul unui concurs prin care sunt disponibile peste 1.700 de locuri la școli de agenți de poliție, un număr record al ultimilor ani. Decizia a fost luată având în vedere deficitul de personal din Poliția Română.

Comisarul-șef Marius Ciotău, președintele Corpului Național al Polițiștilor, organizația Suceava, a declarat că la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava există un deficit de 80 de ofițeri și 160 de agenți, care se va acutiza în condițiile în care urmează un nou val de pensionări. Asta pentru că mulți dintre polițiști îndeplinesc în 2021 condițiile de pensionare, adică 25 de ani de muncă în operativ și vârsta minimă de 48 de ani. Marius Ciotău a ținut să precizeze că asta nu înseamnă că toți colegii săi ies la pensie la 48 de ani, cum s-ar putea crede, unii îndeplinind criteriul legat de numărul de ani de muncă la vârsta de 50 de ani ori câțiva ani peste.

El a mai subliniat că vârsta de pensionare a polițiștilor, în România, se încadrează în media din Europa, în condițiile în care este vorba de o muncă ce uzează și este cunoscut faptul că polițiștii au o speranță de viață mult sub medie. 

Cert este, așadar, că sucevenii care vor reuși să intre la școala de poliție și să absolve perioada de școlarizare de un an de zile au șanse mari de a lucra chiar în județul de domiciliu, dacă își doresc asta.

Cifra de școlarizare cuprinde 1.283 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, 200 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca și 220 la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.

Calendarul admiterii este următorul: depunerea cererilor de înscriere la unitățile de recrutare - 15-28.02.2021, evaluarea psihologică până la 08.03.2021, depunerea documentelor solicitate până la 10.03.2021, proba de evaluare a performanțelor fizice - 18-24.03.2021 (pe centre zonale de selecție), susținerea probei de verificare a cunoștințelor - 27.03.2021 (la unitățile de selecție), examinarea medicală - 29.03-16.04.2021, afișarea rezultatelor finale - 17.04.2021.

Centrul de înscriere de la Suceava este la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), de lângă stadionul Areni. Toate detaliile suplimentare pot fi obținute de la sediul IPJ Suceava.  

Un alt detaliu interesant, nu mai există limite de vârstă sau de înălțime la înscriere. Teoretic, și o persoană de peste 40 de ani poate intra la școala de agenți de poliție, dar cu condiția de a trece de proba fizică și de examinarea medicală care să nu releve probleme cardiace sau de altă natură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr record de locuri în școlile de poliție. Tinerii vor înlocui un nou val de pensionări de la IPJ Suceava.
 Vizualizări articol: 1066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Număr record de locuri în școlile de poliție. Tinerii vor înlocui un nou val de pensionări de la IPJ Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei