Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 27 (7639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Parteneriat

Proiect de prevenire a bullying-ului, cu elevi de la Şcoala „Miron Costin” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul campaniei ”Respect”, de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, a luat naștere un proiect intitulat ”Alege să fii bun!”, tocmai din dorința de a-i simți pe cei mici în siguranță când sunt împreună și a le asigura o dezvoltare optimă. În cadrul proiectului în care școala și poliția sunt din nou parteneri, se dorește abordarea noilor provocări și riscuri ale tinerei generații, folosindu-se instrumente și tehnici preventive moderne.

Astfel, peste 100 de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Miron Costin” au luat parte la proiectul derulat în cadrul instituției de învățământ în parteneriat cu Inspectorul de Poliție Județean Suceava, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității. 

Proiectul este coordonat de profesor Dumitru Moraru, directorul Școlii Gimnaziale ”Miron Costin”, și de colectivul format din profesorii coordonatori Alina Manuela Cozmanciuc, Lavinia Ocsana Palaghianu, Simona Liliana Rusu și Cosmina Elena Pelin.

Scopul acestui proiect îl constituie identificarea unor modalități de rezolvare a conflictelor şi modelarea gestionării situaţiilor conflictuale viitoare, prevenirea şi combaterea agresiunilor fizice, verbale sau de altă natură în mediul şcolar. 

Între obiectivele pe care și le-a propus proiectul sunt crearea unor alternative pentru rezolvarea conflictelor între elevi, formarea unui comportament asertiv în situaţii care pot escalada în violenţă, sensibilizarea elevilor  privind consecinţele actelor de violenţă, îmbunătăţirea gradului de implicare voluntară a elevilor în activităţi de prevenire a violenţei și adoptarea unui comportament bazat pe respectarea normelor de convieţuire socială.

Perioada de derulare a acestui proiect este 25 ianuarie - 10 iunie 2021. Vineri, 28 ianuarie, a avut loc o serie de instruiri şi activități online, situaţia pandemică impunând noi provocări și tematici ce țin în special de amenințările și vulnerabilitățile lumii virtuale. Problemele legate de rețelele de socializare și fenomenul de bullying au fost abordate într-o sesiune online de reprezentantul IPJ Suceava, comisar-șef de poliţie Ionuț Epureanu. Copii, profesori și părinți au aflat deopotrivă despre ultimele modificări legislative care incriminează utilizarea unor date de identitate false pentru crearea unor conturi pe rețelele de socializare și pedepsele prevăzute de legislația penală română. Distanțați... dar la fel de curioși au fost peste 100 de elevi din ciclurile primar și gimnazial. 

În perioada weekendului și în zilele de vacanță elevii realizează materiale video, desene care surprind abordări preventive ale violenţei școlare, urmând ca după începerea școlii, în funcție de situația pandemică, să fie organizate activități interactive și acțiuni în mediul școlar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de prevenire a bullying-ului, cu elevi de la Şcoala „Miron Costin” Suceava.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect de prevenire a bullying-ului, cu elevi de la Şcoala „Miron Costin” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei