Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 27 (7639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie finală

Școlile se vor redeschide pe 8 februarie pentru majoritatea elevilor și profesorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școlile se vor redeschide pentru majoritatea elevilor și profesorilor pe 8 februarie. Cursurile se vor relua în format fizic, începând cu al II-lea semestru, însă cu respectarea unui nou set de reguli. Decizia de redeschidere a școlilor în format fizic a fost luată marți, 2 februarie, la Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis a declarat, într-o conferință de presă, după o ședință de lucru cu mai mulți membri ai guvernului, că se vor respecta trei scenarii: scenariul verde – toate școlile se redeschid fizic, toți preșcolarii și elevii merg la școală; scenariul galben – merg în continuare la școală copiii de grădiniță și elevii din clasele 0-IV, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a; scenariul roșu – copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar continuă să meargă la cursuri, ceilalți trec în online. Scenariul 100% online va fi atunci când se ajunge la carantinarea unei localități și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge pe învățământ online.

·        În ultimele săptămâni incidența bolii s-a redus puţin

Șeful statului a declarat: „Am început cu o analiză a contextului pandemic și pot să vă spun câteva lucruri foarte clare: nu, nu am scăpat de pandemie. E nevoie să continuăm să fim responsabili, să purtăm mască, să fim responsabili, să respectăm măsurile, dar putem să constatăm că în ultimele săptămâni incidența bolii s-a redus un pic. Deci, cum spun experții, trendul este descendent. Pe de altă parte, nu suntem singuri în Europa și, evident, ne-am uitat puțin în jur să vedem ce fac alții în acest context. Marea majoritate a țărilor din UE deschid școlile. În majoritatea statelor, școlile sunt deja deschise sau vor fi deschise progresiv în următoarele săptămâni”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că începând de luni, 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident, însă, trebuie să se respecte și situația din fiecare localitate, să se țină cont de ce se întâmplă în fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte. Se va ține cont în primul rând de evoluția epidemiologică. Urmează ca miercuri, 3 februarie, să se discute noii indicatori propuși de Ministerul Sănătății. Va fi stabilită formula de calcul a incidenței. În calcul vor fi luate și focarele. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școlile se vor redeschide pe 8 februarie pentru majoritatea elevilor și profesorilor.
 Vizualizări articol: 345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școlile se vor redeschide pe 8 februarie pentru majoritatea elevilor și profesorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei