Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2021 - Anul XXVI, nr. 27 (7639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Plan

Lista activităților pe care trebuie să le presteze beneficiarii de venit minim garantat, stabilită la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Beneficiarii Legii 416/2001 care sunt apţi de muncă vor continua şi în acest an prestarea orelor în folosul comunităţii.

În şedinţa ordinară a Consiliului Local din data de 28 ianuarie 2021 a fost aprobat proiectul de hotărâre privind repartizarea orelor de muncă prestate, precum şi planul de lucrări de interes local, întocmit în conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001. Lucrările propuse a fi prestate constau în activităţi de întreţinere a curăţeniei străzilor şi trotuarelor, colectarea şi încărcarea gunoiului stradal, întreţinerea spaţiilor verzi, curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ, plantarea florilor sezoniere etc.

„La nivelul municipiului Fălticeni avem în plată 62 de dosare de ajutor social pentru 80 de persoane şi 40 de persoane care au documente medicale care certifică că sunt în incapacitate fizică sau psihică de a presta muncă în condiţiile legii. Este o cifră extrem de mică, doar 62 de dosare la un municipiu de 30.000 de locuitori. Sunt comune de 10 ori mai mici şi au de 10 ori mai multe persoane care beneficiază de ajutor social. Cifrele sunt publice, le puteţi vedea, comune cu 3.000 de locuitori au 400 de asistaţi social.

Numărul de beneficiari de ajutor social este în fiecare lună într-o  continuă schimbare, unii nu îşi fac orele de muncă stabilite prin lege, alţii renunţă, unii mai vin din străinătate, alţii pleacă. Sumele de bani nu sunt mari, dar interesul lor este asigurarea  medicală. Beneficiarii ajutorului social sunt asiguraţi medical şi beneficiază de consultaţii medicale gratuite şi tratamente medicale compensate, spitalizare etc..

Toate aceste persoane, cu excepţia celor care au scutirea medicală pentru boli fizice sau psihice, trebuie să execute un număr de ore corespunzător sumei de bani pe care o încasează. Ei trebuie să presteze activităţi pe domeniul public al municipiului, avem norme după devize pentru aceste lucrări, iar plata se face pe baza pontajului”, ne-a asigurat primarul Cătălin Coman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lista activităților pe care trebuie să le presteze beneficiarii de venit minim garantat, stabilită la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lista activităților pe care trebuie să le presteze beneficiarii de venit minim garantat, stabilită la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei