Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2020 - Anul XXV, nr. 216 (7521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reorientare

Ștefan Mandachi se apucă de afaceri imobiliare și cu dezinfectanți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pandemia de coronavirus și efectele sale la nivel economic și social l-au determinat pe unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri suceveni, Ștefan Mandachi, care deține rețeaua de restaurante Spartan, dar și alte afaceri în domeniul HoReCa, să se reorienteze către domenii mai puțin vulnerabile.

Acesta a anunțat că noile sale priorități sunt afacerile imobiliare și cele legate de industria dezinfectanților, care au cunoscut o cerere explozivă după izbucnirea epidemiei, ale cărei efecte vor fi resimțite pe termen lung.

Recent, Ștefan Mandachi a anunțat că a avut întâlniri de afaceri cu profesioniști în domeniul imobiliarelor dar și cu puternici investitori din Dubai, pentru că lansează o franciză imobiliară în România, în care oricine poate fi investitor având doar terenul.

<Voi investi într-o primă fază 12 milioane de euro în case ”smart” și încă 13 milioane de euro într-un cartier securizat de tip ”anti-virus” sau ”anti-covid” unde voi asigura gratuit dezinfecția cu produse marca Țepeș (franciză pe care tocmai am lansat-o și pe care Guvernul n-o mai poate închide). În doi ani, estimez 25.000.000 euro vărsați în economia românească (exact, numărați zerourile). În total vom edifica 400 de case la Suceava, Cluj, Iași, București>, a spus Ștefan Mandachi, de profesie avocat.

Imobilele vor avea 119 MP, 160 MP, 210 MP, 290 MP și vor porni de la prețul de 84.500 euro. Banii provin din surse proprii și finanțări bancare.  Terenurile pentru construcții au fost achiziționate deja în Suceava, Cluj și Iași, acolo unde Mandachi Buildings & Properties vor ridica imobile de tip vilă, case cu parter și etaj.

Fondatorul lanțului de restaurante Spartan, cea mai mare rețea de restaurante cu specific grecesc din România, cu 56 de locații, își justifică decizia de a muta investițiile în alte domenii prin prisma faptului că Guvernul a întârziat fără o justificare deschiderea restaurantelor.

“Fiecare zi pierdută a însemnat zeci de milioane de euro pierdute de către antreprenorii din domeniu iar pentru mine zeci de mii de euro zilnic. Cine răspunde acum că nu s-a luat decizia redeschiderii la timp și s-a întârziat aberant de mult? [...]Eu nu mai vreau să fac parte dintr-o industrie discriminată. Pentru unii antreprenori mici a fost prea târziu. Li se cântă prohodul afacerii sau chiar lor. Două luni de întârziere față de Europa au însemnat sute de milioane de euro minus pentru industrie.”

Cealaltă nouă afacere lansată pe piață de către Ștefan Mandachi este o nouă companie care are la bază produse de protecție împotriva Covid-19.

El a investit 300.000 euro în producția de spirt, săpun, dezinfectanți și gel antibacterian, care se vor comercializa începând cu 1 octombrie 2020 sub brandul Țepeș. De asemenea, compania francizoare, Țepeș Industry, care aparține tot omului de afaceri sucevean, a lansat franciza Țepeș, un brand nou pe piața serviciilor de tip DDD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ștefan Mandachi se apucă de afaceri imobiliare și cu dezinfectanți.
 Vizualizări articol: 1809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Ștefan Mandachi se apucă de afaceri imobiliare și cu dezinfectanți1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei