Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2020 - Anul XXV, nr. 216 (7521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandal

Anchetă a poliției în cazul unui câine împușcat, găsit în apropierea unor blocuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iubitorii de animale de la Asociația ”Casa lui Patrocle” au reușit să salveze un câine ciuruit de mai multe alice în zona gâtului și a capului, după ce a fost împușcat de un pădurar, în comuna Iacobeni. Cazul a stârnit un scandal de proporții, mai ales că mai mulți locuitori ai blocurilor din zona centrală a comunei Iacobeni spun că patrupedul a fost împușcat în apropiere de locuințe, într-o zonă unde sunt oameni și unde, evident, uzul de armă este interzis în orice formă.

În seara zilei de 10 septembrie, o femeie din Iacobeni a sunat la Asociația Casa lui Patrocle și a cerut ajutor, spunând că patrupedul pe care îl hrănea, în apropiere de blocul ei, a fost împușcat. Într-o adevărată cursă contracronometru, câinele a fost adus spre Suceava și operat, la Scooby Vet, fiindu-i extrase alice din zona gâtului și a capului. Câinele trăiește dar nu este în afara pericolului, a opinat specialistul veterinar, fiind în stare gravă.

Plecând de la această sesizare, polițiștii de la Vatra Dornei l-au căutat și audiat, în cursul zilei de vineri, pe cel care a tras, Ștefan Aursulesei, un localnic în vârstă de 53 de ani, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Iacobeni. 

Acesta a declarat faptul în ziua de joi, în baza autorizației de vânătoare colective, a participat la o acțiune de vânătoare și patrulare pe zona Iacobeni. El susține că a văzut un grup de trei câini hoinari care au coborât din fondul forestier înspre un depozit de lemne, unul din câini având în gură o găină. Bărbatul a tras atunci două focuri cu alice în direcția câinelui. Câinele nu a murit și a fugit în direcția blocurilor de garsoniere din centrul comunei Iacobeni, este varianta pădurarului, care în acest fel încearcă să convingă că nu a tras în zona locuită.

Pădurarul a pus la dispoziție și o copie după un contract care i-ar permite recoltarea pisicilor și câinilor hoinari din perimetrul intravilan al comunei Iacobeni dintre Primăria comunei Iacobeni și Direcția Silvică Suceava, cât și o autorizație de vânătoare colectivă. Acestea urmează a fi verificate de polițiști.

Cheia anchetei stă în locul spre care a executat acesta focul.

Cei de la asociația de protecție a animalelor reclamă că polițiștii tratează în general superficial aceste cazuri și chiar dacă deschid dosare penale acestea nu au o finalitate. 

Și în acest caz, conform procedurilor, polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „rănirea sau schingiuirea animalelor” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă a poliției în cazul unui câine împușcat, găsit în apropierea unor blocuri.
 Vizualizări articol: 1069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Anchetă a poliției în cazul unui câine împușcat, găsit în apropierea unor blocuri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei