Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2020 - Anul XXV, nr. 216 (7521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Judecați sub control judiciar

Cei trei arestați pentru că l-au lovit cu săbiile pe patronul unui bar, lăsați în libertate de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a decis, în ședința de vineri, 11 septembrie, să admită contestațiile formulate de cei trei inculpați de la Arbore, trimiși recent în judecată în stare de arest preventiv pentru mai multe infracțiuni, cea mai gravă fiind cea de tentativă de omor, victimă fiind patronul unui bar din centrul comunei. Conform deciziei magistraților, Marian Râpă, Cătălin Râpă și Ciprian Hrib, toți din Arbore, reprezentați de avocatul Tudor Sălăgean, vor fi judecați de acum încolo în libertate, sub măsura controlului judiciar. Ei au impuse mai multe restricții și obligații și un grafic de supraveghere de la care nu au voie să se abată.

În urmă cu o săptămână, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat trimiterea în judecată a celor trei pentru mai multe infracțiuni: tentativă de omor, distrugere, amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Incidentele s-au petrecut în data de 4 august, noaptea, după ora 23.00, când cei trei au tăbărât cu săbiile tip macetă pe patronul unui bar din centrul comunei, lovindu-l în zone vitale ale corpului:

”Inculpații s-au organizat și înarmat fiecare cu câte o sabie metalică de tip macetă și s-au deplasat lângă, iar apoi pe terasa unui bar din zona rurală a județului Suceava.

Acolo, în prezența mai multor clienți, după un scurt conflict verbal, inculpații au lovit-o cu săbiile în mod repetat, cu intensitate, la nivelul capului și al umerilor, pe persoana vătămată, producându-i acesteia leziuni prin lovire și tăiere care au necesitat pentru vindecare 10 – 12 zile îngrijiri medicale”, a rezultat din ancheta coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Așadar, deși leziunile în sine nu au pus viața victimei în pericol, faptul că agresorii au lovit cu săbii în zona capului arată că aceștia au avut intenția de a ucide, consideră procurorul de caz. Verdictul final cu privire la vinovăție va fi dat, bineînțeles, de judecători.

Cu ajutorul unor persoane aflate pe terasa barului, persoana vătămată a reușit să se refugieze și să se baricadeze în interior, iar inculpații au proferat amenințări cu moartea la adresa sa și au lovit ușa și fațada clădirii barului cu săbiile, provocând teama și indignarea clienților prezenți, mai rezultă din cercetări.

Varianta celor trei inculpați este că au fost făcuți țigani și provocați de victimă și încă un bărbat cunoscut ca violent la Arbore. Unul dintre cei arestați, Cătălin Râpă, susține chiar că a fost înțepat cu cuțitul înainte de a avea la rândul său reacția violentă, depunând o reclamație în acest sens.

Înainte de agresiune, cei trei au filmat din mașină cum cel pe care aveau să-l atace ulterior avea un cuțit în mână. Totuși, pe imagini se vede cum și unul dintre cei trei inculpați are o sabie în mână, în interiorul mașinii, cu care se manifestă amenințător.

Dosarul în care vor fi judecați cei trei a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava.

De precizat că măsura de punere în libertate, sub control judiciar, nu are legătură cu judecata vinovăției, magistratul analizând doar dacă cei trei mai trebuie ținuți după gratii ori pot fi puși în libertate. Un alt amănunt important, Tribunalul Suceava, instanța care a analizat inițial contestația, a decis menținerea celor trei în arest preventiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei trei arestați pentru că l-au lovit cu săbiile pe patronul unui bar, lăsați în libertate de judecători.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei trei arestați pentru că l-au lovit cu săbiile pe patronul unui bar, lăsați în libertate de judecători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei