Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2020 - Anul XXV, nr. 216 (7521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cei doi agresori ai activistului Bodnar au ajuns în arestul poliției județene

Luni, 14 Septembrie 2020 (09:51:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii au dispus, duminică seară, reținerea pentru 24 de ore a celor doi tineri din Sucevița care l-ar fi agresat pe activistul de mediu Daniel Bodnar, sâmbătă seară, în fața Atelierului de Împletituri Marginea.

Reamintim că Secția Rurală Marginea a fost sesizată sâmbătă, în jurul orei 19.30, de activistul de mediul Daniel Bodnar, care a anunțat că a fost lovit în fața Atelierului de Împletituri Marginea, surprinzând parte din agresiune în imagini.

Anterior, activistul sesizase un transport suspect de lemn, camionul fiind oprit în trafic de polițiști, iar șoferul fiind condus la Atelierul de Împletituri al Ocolului Silvic Marginea, pentru a se face inventarierea. Agresiunea s-a petrecut când polițiștii de la Rădăuți erau deja la fața locului.

Daniel Bodnar, alături de Iulian Ureche, se aflau în fața atelierului, unde intenționau să asiste la inventarierea materialului lemnos.

În timp ce erau la poartă, cei doi au fost abordați de mai mulți indivizi din Voievodeasa - Sucevița, patru fiind identificați de poliție, cel puțin în primă fază. La un moment dat, rezultă din cercetările poliției, doi dintre agresori l-au lovit pe activistul de mediu, după care au aruncat cu pietre în BMW-ul X6 al lui Daniel Bodnar, provocându-i distrugeri.

 

 Ce spun cei doi agresori reținuți în arestul poliției județene

 

Gheorghe Marin Rîpanu și Samuel Ion Băcilă sunt cei doi reținuți în arestul poliției județene.

Cei doi au transmis un punct de vedere cu privire la ce s-a întâmplat, prin intermediul avocatului Tudor Sălăgean:

”Camionul cu lemne a fost în regulă cu tot ce înseamnă cubaj lemnos, gabarit, reprezentanții Ocolului Silvic Marginea negăsind nimic în neregulă, deci mult tam-tam pentru nimic.

Atât anterior incidentului, cât și pe parcursul incidentului și ulterior am fost permanent insultați de către Bodnar Daniel, care ne-a făcut hoți, jegoși, romi, țapinari nenorociți. Prin intermediul rețelei de socializare Facebook în repetate rânduri la adăpostul așa-numitelor live-uri din partea activiștilor de mediu se incită la acte de violență publică și de vandalism.  Mie, subsemnatul Rîpanu, mi se aduceau amenințări cu incendierea camionului și a casei.

În cursul nopții de 12 spre 13 septembrie au fost nenumărate mesaje și apeluri pe Facebook în care cetățenii erau chemați la sediul Ocolului Silvic Marginea pentru a ne confrunta fizic, altfel spus se incita la violență.

În legătură cu fapta pentru care suntem cercetați nu facem prea multe comentarii deoarece există un dosar penal în curs, arătăm doar că suntem cercetați pentru două infracțiuni, respectiv lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice, pentru celelalte vehiculate în presă (amenințare, distrugere) neexistând probe”.

 

Pentru corecta și completa informare a opiniei publice, menționăm că într-adevăr transportul de lemn avea acte pe întreaga încărcătură, dar totuși autoritățile de control au constatat alte nereguli.

 

Numărul de bucăți de lemn din încărcătură nu corespundea cu cel din acte, fapt pentru care s-a aplicat o amendă de 5.000 de lei.

Inspectorii ISCTR Suceava au aplicat și ei o amendă de 2.800 de lei șoferului, pentru depășirea lungimii încărcăturii. Șoferul a refuzat controlul la cântar privind greutatea vehiculului greu, încasând încă o amendă de 6000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei doi agresori ai activistului Bodnar au ajuns în arestul poliției județene.
 Vizualizări articol: 4513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cei doi agresori ai activistului Bodnar au ajuns în arestul poliției județene5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei