Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2020 - Anul XXV, nr. 130 (7435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Ioan Stan: ”Alocațiile copiilor s-au dublat cu votul majoritar al parlamentarilor PSD”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat că alocațiile copiilor s-au dublat ca urmare a votului majoritar al parlamentarilor social- democrați, inclusiv al celor din Suceava. Ioan Stan a spus că acest lucru s-a întâmplat pe 3 iunie și a fost posibil după ce tot parlamentarii PSD au respins Ordonanţa de Urgenţă nr. 2/2020 care amâna termenul pentru dublarea alocaţiilor la 1 august 2020.

„După cum deja ne-au obișnuit, parlamentarii PNL, incluzându-i și pe cei din județ, s-au abținut de la vot, aceștia nesusținând acest demers, motivând că nu există resursă bugetară pentru această creștere. Pentru că lipsa de soluții a guvernării liberale este deja dovedită, venim noi cu propuneri care ar trebui să rezolve problema banilor necesari pentru a pune în practică această dublare a alocațiilor pentru minori. Prima dintre ele, care este și cea mai la îndemână, având în vedere că se află la guvernare, este ca liberalii să dea o ordonanță de urgență prin care să se impoziteze pensiile speciale. Garantăm că niciun membru PSD nu va contesta această ordonanță, oricât ar încerca liberalii să inducă opiniei publice ideea că noi nu le dăm voie să se atingă de respectivele pensii”, a spus Ioan Stan.

El a adăugat că o altă propunere ține de realocarea banilor de bunuri și servicii ai ministerelor. Liderul PSD Suceava a amintit că în 2019 existau 28 de ministere și o sumă de 44 de miliarde de lei pentru aceste cheltuieli, iar în momentul de față, pentru numai 16 ministere, liberalii au alocat 51 de miliarde pentru cheltuieli similare. „Este vorba de o diferență de șapte miliarde de lei, care pot fi folosiți atât pentru dublarea alocațiilor, al căror impact bugetar este de trei miliarde de lei, cât și pentru a acoperi o parte din banii necesari pentru creșterea cu 40% a pensiilor din septembrie. Creștere pe care, de asemenea, ne îndoim că liberalii vor fi în stare să o pună în practică, moment în care vom depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban”, a explicat Ioan Stan.

El a ținut să le reamintească românilor că guvernarea liberală ar fi putut să aducă venituri suplimentare la bugetul de stat dacă ar fi continuat politica Guvernului PSD de impozitare a veniturilor multinaționalelor, de impozitare a activelor bancare etc.. Ioan Stan a subliniat faptul că liberalii au refuzat să facă acest lucru, preferând să lase banii pentru economia altor state, decât în România.

„Acesta este un alt motiv pentru care economia românească pare să se sufoce de atâta <competență> liberală și nu putem să nu ne întrebăm cum este posibil ca domnul Cîțu să se laude peste tot că avem cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, dar să nu găsească 3 miliarde de lei pentru a dubla alocațiile?!? Evident, este o întrebare retorică.

În același timp, sperăm ca domnul Klaus Iohannis să uite pentru o clipă că nu este președintele liberalilor, ci îi reprezintă pe toți românii, și să promoveze de îndată această lege, fără să o conteste la Curtea Constituțională sau să o întoarcă în Parlament, așa cum ne-a obișnuit deja de atâtea ori”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: ”Alocațiile copiilor s-au dublat cu votul majoritar al parlamentarilor PSD”.
 Vizualizări articol: 1528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Ioan Stan: ”Alocațiile copiilor s-au dublat cu votul majoritar al parlamentarilor PSD”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei