Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2020 - Anul XXV, nr. 130 (7435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situație

Numărul de cazuri noi de Covid în județul Suceava s-a dublat în 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Raportarea de ieri a Grupului de Comunicare Strategică a arătat o dublare a numărului de noi infectări cu Covid-19, față de ziua precedentă, în județul Suceava. Conform GCS, în județ erau ieri confirmate 3.552 de cazuri, ceea ce înseamnă 12 cazuri noi de îmbolnăvire, de două ori mai multe față de miercuri, 3 iunie.

S-a menținut, în schimb, tendința de scădere a numărului de pacienți cu Covid-19 internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Ieri erau înregistrați 120 de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus, dintre care 10 se aflau la Terapie Intensivă. Potrivit informării zilnice transmise de Prefectura Suceava, în ultimele 24 de ore au fost internate în Spitalul de Urgență Suceava 6 persoane diagnosticate cu Covid-19 și au fost externate 37 de persoane, nefiind înregistrat nici un caz în rândul personalului medical.

În Spitalul de Urgență Suceava erau internați ieri dimineață 368 pacienți (Covid și non-Covid). 

În Spitalului Municipal Rădăuți erau internați 29 de pacienți Covid-19 și 26 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Conform situației întocmite de DSP Suceava, la nivelul județului ieri se înregistrau 2.670 de persoane declarate vindecate.   

Datele centralizate la nivel județean arată că în autoizolare la domiciliu se aflau, în data de 4 iunie, 5.398 de persoane, toate clinic sănătoase și fără simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid-19, iar în carantină instituționalizată mai erau 6 persoane. 17.935 de persoane au ieșit din autoizolare și 3.102 persoane au ieșit din carantină instituționalizată.

Până ieri, în județul Suceava au fost efectuate 21.594 de teste.

Prefectura a mai informat că în cursul zilei de 3 iunie a.c. polițiștii au desfășurat activități în context Covid-19, fiind verificate 5.562 persoane aflate în autoizolare la domiciliu și 30 de societăți comerciale.

Numărul de cazuri noi a crescut ieri și la nivel național, până în data de 4 iunie fiind confirmate 19.907 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Joi au fost înregistrate alte 238 noi cazuri de îmbolnăvire, față de 152 cazuri noi, câte au fost miercuri.

La Terapie Intensivă ieri erau internați 153 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, la nivel național, 13.919 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până ieri, 1.305 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat. În județul Suceava au decedat 226 de persoane. În raportarea deceselor făcută de GCS ieri au fost și doi suceveni. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 67 ani, care suferea de hipertensiune arterială, o afecțiune cronică a colonului și de obezitate, confirmat cu Covid-19 în data de 27 aprilie și care a murit o lună mai târziu, pe 27 mai, și de un bărbat în vârstă de 77 de ani, care suferea de insuficiență cardiacă și fibrilație atrială. Acesta a fost confirmat pozitiv cu Covid-19 în data de 28 mai și a murit în data de 3 iunie.

Grupul de Comunicare Strategică atenționează că având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, trebuie respectate cu rigurozitate normele de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul de cazuri noi de Covid în județul Suceava s-a dublat în 24 de ore.
 Vizualizări articol: 2553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Numărul de cazuri noi de Covid în județul Suceava s-a dublat în 24 de ore3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei