Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2020 - Anul XXV, nr. 130 (7435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lucrări

Construcția Judecătoriei Rădăuți s-ar putea finaliza până la sfârșitul acestui an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările la noul sediu al Judecătoriei Rădăuți au fost reluate în forță și se speră că până la finalul acestui an vor fi duse la bun sfârșit. Cristinel Grosu, președintele Curții de Apel Suceava, a precizat că Ministerul Justiției a alocat 2 milioane de lei în timpul perioadei de urgență, iar după ce măsurile de relaxare au început să fie introduse constructorul a trimis pe șantier mai mulți oameni.

”Avem promisiuni că până la finalul anului se vor aloca toți banii pentru această investiție, iar dacă lucrurile vor sta așa este posibil ca obiectivul să poată fi predat. În ceea ce privește noul sediu al Judecătoriei Suceava acesta este în faza obținerii certificatului de urbanism. Sper ca până la final de an să se încheie și faza licitației pentru ca în 2021 să înceapă efectiv și lucrările”, a arătat judecătorul Cristinel Grosu.

Lucrările la noua clădire a Judecătoriei Rădăuţi au demarat încă din septembrie 2017. Construcţia se ridică pe un teren în suprafaţă de 2.228,5 mp, situat în strada Piaţa Unirii colţ cu strada Sf. Dumitru, în spatele Primăriei municipiului Rădăuţi, teren oferit în folosinţă gratuită Curţii de Apel Suceava pe o perioadă de 99 ani de Primăria municipiului Rădăuţi.

Construcţia are regimul de înălţime Ds+P+3E, suprafaţa construită de 1.100 mp şi suprafaţa desfăşurată de 3.904 mp. Judecătoria Rădăuţi va fi deservită de 3 săli de şedinţe, o cameră de consiliu, 2 arhive curente civil/penal, o registratură, o arhivă permanentă în suprafaţă de peste 200 mp, un grup arest conform cerinţelor actuale, 2 birouri pentru executări civile şi penale, birouri pentru conducere, birouri pentru judecători şi personalul auxiliar, alte spaţii pentru public şi personalul instanţei şi alte spaţii anexă necesare funcţionării clădirii.

Valoarea totală aprobată a investiției este de 22.024.099 de lei, respectiv 4.926.803 euro, inclusiv TVA, în preţuri valabile la data de 1 aprilie 2016, iar durata de realizare era de 24 luni, dar a fost deja depășită cu mult.

În ceea ce privește noua clădire a Judecătoriei Suceava, aceasta va costa aproape 6 milioane de euro și va avea o suprafață desfășurată de 4.890 mp.

Investiția se va derula prin Compania Naţională de Investiţii pe o suprafaţă de 6.600 mp, teren situat în apropierea Liceului cu Program Sportiv (la fosta staţie de betoane). Terenul a fost atribuit în folosinţă gratuită Curţii de Apel Suceava de către Consiliul Local Suceava. 

Necesitatea acestei construcţii a plecat de la insuficienţa spaţiilor cu destinaţia de birouri personal şi săli de judecată în actuala clădire care asigură funcţionarea celor trei instanţe din municipiul Suceava, respectiv Curtea de Apel, Tribunalul şi Judecătoria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construcția Judecătoriei Rădăuți s-ar putea finaliza până la sfârșitul acestui an.
 Vizualizări articol: 1505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Construcția Judecătoriei Rădăuți s-ar putea finaliza până la sfârșitul acestui an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei