Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2020 - Anul XXV, nr. 130 (7435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Percheziții

Acțiune DIICOT față de o grupare care a ajuns cu țigări și în Marea Britanie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au acționat, joi, în cadrul a 13 percheziții domiciliare, în județele Suceava și Arad, în cazul unei grupări de contrabandiști de țigări care făcea afaceri la nivel înalt, cu cantități foarte mari și care avea componente în țări ca Marea Britanie și Polonia, unde s-au realizat capturi de țigări.

Un punct important al anchetei a fost în luna februarie a acestui an, când o autoutilitară plecată cu o mare cantitate de țigări de la un depozit clandestin din Moara a fost urmărită și oprită de polițiști.

Pe 24 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul Fraude Vamala au avut indicii cu privire la faptul că dintr-un imobil tip hală, aflat pe raza comunei Moara, a fost încărcată o cantitate mare de țigarete de proveniență extra-comunitară într-o autoutilitară tip bus, care, ulterior, s-a deplasat în direcția orașului Gura Humorului, în tandem cu un autoturism, cu rol de antemergător.
Mașina venise pe traseul Moara-Berchișești spre DN 2E, care leagă Fălticeni de Gura Humorulu.
Polițiștii au organizat un filtru pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, unde au interceptat autoturismul antemergător şi apoi microbuzul.

Conducătorul autoutilitarei a oprit brusc, după care a cuplat transmisia vehiculului în retur și a început să meargă cu spatele, spre Fălticeni. Au urmat scene ca-n filme, polițiștii trăgând mai multe focuri de armă, inclusiv în pneurile mașinii. Autoutilitara a lovit în cele din urmă gardul unei locuinţei, aici polițiștii reușind să o blocheze.

Șoferul, din Vicovu de Sus, a fost reținut, arestat și este trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Din autoutilitară și din depozitul din Moara polițiștii au ridicat atunci cantitatea totală de 5.624.300 țigarete de proveniență extracomunitară.
Cercetările au continuat sub coordonarea procurorilor DIICOT Suceava. ”În urma investigațiilor efectuate de către procurorii DIICOT, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, au fost reliefate existența și funcționarea componentelor din spațiul comunitar ale acestei grupări, fiind identificate astfel, de-a lungul timpului, și alte capturi de țigarete efectuate de către autoritățile statelor membre (Marea Britanie, Polonia etc.)”, se arată într-un comunicat al procurorilor DIICOT.

Pe parcursul zilei de joi au început audierile care se vor lăsa probabil și cu mai multe persoane reținute.
DIICOT a transmis că acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș, Serviciilor Criminalistice Suceava și Timiș, al luptătorilor din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale Suceava și Timiș, al jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava și al inspectorilor din cadrul Direcției Generale a Vămilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acțiune DIICOT față de o grupare care a ajuns cu țigări și în Marea Britanie.
 Vizualizări articol: 1808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Acțiune DIICOT față de o grupare care a ajuns cu țigări și în Marea Britanie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei