Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2020 - Anul XXV, nr. 130 (7435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acțiune de amploare

Descinderi la firme de prelucrarea lemnului, survolate și din elicopter, la Moldovița

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de trei zile, începând de marți dimineață, polițiști din cadrul Direcției de Ordine Publică - Serviciul de Protecție a Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Ministerului de Interne, împreună cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, desfășoară o amplă acțiune de control și de verificare a respectării dispozițiilor legale la un număr mare de agenți economici din zona de munte a județului Suceava. Au fost vizate societăți comerciale având profil de activitate în domeniul prelucrării lemnului, fiind verificate derularea activităților de achiziție, depozitare, prelucrare și comercializare a masei lemnoase. Alături de polițiștii suceveni, la acțiune au venit în sprijin polițiști din cadrul inspectoratelor județene de poliție Bistrița-Năsăud, Covasna, Mureș, Vrancea, Maramureș și Neamț.

Acțiunea a vizat mai multe societăți mari cu gatere din zona Moldovița, Sucevița, Marginea, Stulpicani, Vatra Moldoviței, Frumosu, despre care existau informații contradictorii în ceea ce privește achiziția lemnului, prelucrarea și comercializarea lui. Au fost inventariate cantitățile de lemn găsite în depozitele acestor societăți comerciale, au fost verificate proveniența acestora, modul în care a avut loc comercializarea lemnului, precum și corectitudinea efectuării transporturilor de material lemnos pe drumurile publice.

 

Moldovița, una dintre zonele cele mai vizate de controalele polițiștilor și silvicultorilor

O adevărată concentrare de forțe s-a derulat în primele două zile ale acțiunii la societăți de prelucrare a lemnului din comuna Moldovița, unde polițiștii au luat la puricat întreaga zonă. Polițiștii au împânzit întregul perimetru al comunei Moldovița, între firmele vizate de controale fiind și cele care aparțin fiului primarului comunei, Traian Iliesi. Întreaga zonă a fost survolată de un elicopter al Ministerului de Interne, echipele de cercetare verificând de la înălțime în cursul zilelor de miercuri și joi mișcarea de masă lemnoasă, stocurile depozitate, stadiul defrișărilor în zona comunei Moldovița, unde de-a lungul timpului au fost înregistrate nenumărate acțiuni ilicite de tăiere și comercializare a lemnului. În cursul zilei de joi aparatul de zbor a survolat alte unități de prelucrare a lemnului în apropierea Gării Moldovița, acțiunile de control prelungindu-se până în cursul zilei de vineri.

Doar miercuri, în urma verificărilor la două societăți comerciale din zona de munte vizată au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 de lei, fiind aplicată și măsura complementară de confiscare a unei cantități de lemn de circa 77 metri cubi de buștean, în valoare de 16.155 lei.

În paralel cu măsurile de control la sediul societăților comerciale, acțiunile s-au desfășurat și în trafic. Un astfel de transport a fost identificat în trafic de polițiștii Secției de Poliție Rurală Marginea, care au oprit miercuri după-amiază o autoutilitară condusă de un bărbat de 48 de ani din comuna Sucevița. Inventarul efectuat de către specialiștii silvici asupra încărcăturii de lemn de fag de lucru a stabilit faptul că bărbatul de la volan transporta, în plus față de cantitatea din acte, un volum de 4,21 metri cubi de lemn, el fiind sancționat contravențional., iar materialul lemnos în valoare de 1271 lei fiind confiscat și predat ocolului silvic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Descinderi la firme de prelucrarea lemnului, survolate și din elicopter, la Moldovița.
 Vizualizări articol: 2657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Descinderi la firme de prelucrarea lemnului, survolate și din elicopter, la Moldovița5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei