Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2020 - Anul XXV, nr. 130 (7435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Daniel Cadariu: „Ce părea imposibil sub pesediști, astăzi este real. Pe mari șantiere de autostrăzi și drumuri expres se lucrează din plin”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a anunțat că actualul Guvern condus de liderul liberalilor, Ludovic Orban, a accelerat ritmul lucrărilor de șantier la marile proiecte de infrastructură rutieră și a deschis noi obiective și fronturi de lucru. „În ultimii ani, când auzeau de autostrăzi, drumuri expres și mari proiecte de infrastructură, românii dădeau din umeri exasperați. Pe bună dreptate. Guvernările PSD au fost campioane absolute în producția <Autostrăzile minciunii>. De câteva luni însă, șantierele lăsate în amorțire pe vremea pesediștilor și-au reluat activitatea”, a declarant Daniel Cadariu. El a subliniat faptul că vechi proiecte ținute ani de zile la sertar de PSD au prins acum viață pe teren și vor fi deschise noi fronturi de lucru în lunile următoare. „Este pasul de la promisiunile nesfârșite din anii trecuți, învelite cu hărți desenate și redesenate la televizor, la fapte concrete”, a spus senatorul liberal.

Daniel Cadariu a explicat că actualul Guvern PNL a deschis lucrări pe 70 de kilometri de autostradă și drumuri expres din cei 164 de km aflați în lucru și va inaugura fronturi de lucru pe încă 80 de kilometri până la sfârșitul anului. Senatorul PNL de Suceava a amintit că săptămâna trecută a fost semnat contractul pentru lotul Târgu Mureș-Ungheni din Autostrada Transilvania. El a explicat că acest contract prevede execuția lucrărilor pentru lotul 1, Tg. Mureș-Ungheni, pe 4,5 kilometri și drumul de legătură, pe 4,7 de kilometri. Termenul de execuție este de 12 luni, iar valoarea contractului este de 284,91 milioane de lei fără TVA. Daniel Cadariu a mai adăugat că semnarea contractului de la Tg Mureș va fi urmată, în două săptămâni, de parafarea contractului de proiectare și execuție pentru încă 30 de kilometri din autostrada Transilvania, pe tronsonul Biharia-Chiribiș. Nu în ultimul rând, Cadariu a precizat că actuala guvernare PNL a reușit să înceapă lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești, pe  tronsonul Sibiu-Boița, ”un proiect vital pentru România, care a fost blocat constant de guvernările PSD”. El a mai spus că, mai mult, recent a fost semnat contractul pentru tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Cadariu: „Ce părea imposibil sub pesediști, astăzi este real. Pe mari șantiere de autostrăzi și drumuri expres se lucrează din plin”.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Daniel Cadariu: „Ce părea imposibil sub pesediști, astăzi este real. Pe mari șantiere de autostrăzi și drumuri expres se lucrează din plin”3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei