Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2020 - Anul XXV, nr. 112 (7417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Impresionant

Un copil de 9 ani a luat banii din pușculiță și i-a donat Centrului Social ”Maria Ward” din Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gest cu adevărat impresionant al unui copil de numai 9 ani și jumătate, care și-a donat banii strânși în pușculiță către Centrul Social ”Maria Ward” din Rădăuți. Matei Balan a observat în telefonul tatălui său fotografii cu copii nevoiași ajutați de cei de la ”Maria Ward” și a decis să ofere toate economiile sale pentru a le întinde o mână de ajutor și celor mai puțin norocoși.

”M-am gândit la copiii săraci, că nu au ce să mânânce și m-am gândit să-i ajut cu 5 lei să le dau ceva de mâncare lor și oamenilor bătrâni. Am venit și cu alocația pe o lună, de 150 de lei, pe care o donez copiilor și bătrânilor. Sper să se bucure de lucrurile pe care le vor primi”, ne-a spus Matei în timp ce oferea banii celei care coordonează activitatea Centrului Social ”Maria Ward”, maica Felicitas.

Paul Balan, tatăl băiatului cu suflet mare, a povestit cum s-a ajuns la acest gest și spune că fiul său a insistat foarte mult pentru a oferi acești bani, chiar dacă lui i s-a părut o sumă infimă la început.

”La început l-am refuzat pentru că mi s-a părut o sumă foarte mică, mai ales că era o hârtie de un leu și restul fise de 50 de bani pe care îi scormonise el în pușculița unde a dosit banii aceștia. A tot insistat <Tati, tati, du banii ăștia la sora>, iar după atâtea insistențe i-am spus <Bine Matei, fie, o să îi dau banii sorei>, dar fără să vadă nimeni că mi s-a părut suma foarte mică. De felul lui, el e milos și devine foarte trist când vede copiii săraci și bătrânii neajutorați”, a mărturisit Paul Balan.

Iar joi, după ce Matei a donat alocația pe o lună, sora mai mică, Iulia, în vârstă de 6 ani și jumătate, i-a copiat gestul și a donat și ea 5 lei din economiile proprii. A fost un nou moment emoționat, în special pentru maica Felicitas, care de ani și ani de zile vede gesturi de omenie care o mișcă emoțional, fie că este vorba de copii sau de persoane în vârstă.

”M-a impresionat foarte mult faptul că acești copii sunt sensibili și solidari cu suferința umană și cu ceea ce înseamnă cazurile sociale. Chiar nu am cuvinte să le mulțumesc”, a spus maica Felicitas.

Ajutoarele oferite de Centrul Social ”Maria Ward” au ajuns în această perioadă de pandemie la circa 500 de copii, 150 de familii și circa 200 de persoane în vârstă, în special din Rădăuți și zonele limitrofe, dar și la căminul de bătrâni al Mănăstirii Bogdănești. În total, prin intermediul oamenilor cu suflet mare au fost donate peste 26 de tone de alimente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil de 9 ani a luat banii din pușculiță și i-a donat Centrului Social ”Maria Ward” din Rădăuți.
 Vizualizări articol: 1826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Un copil de 9 ani a luat banii din pușculiță și i-a donat Centrului Social ”Maria Ward” din Rădăuți3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei