Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2020 - Anul XXV, nr. 112 (7417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

După ridicarea carantinei

Bazarul, Iulius Mall și Shopping City Suceava rămân închise deocamdată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bazarul, cel mai mare spațiu comercial din județul Suceava (cu peste 2.000 de chioșcuri și alte magazine), rămâne închis, chiar dacă a fost ridicată carantina asupra municipiului reședință de județ și a celor opt localități din jur.

Aceeași măsură se menține și în cazul celor două malluri, Iulius Mall și Shopping City Suceava, care nu se încadrează în noua prevedere legală, de redeschidere a centrelor comerciale cu suprafaţa sub 15.000 de metri pătrați.

“Decizia de ridicare a carantinei este mai mult decât bine-venită, ne bucurăm prudent, suntem conștienți de faptul că această epidemie nu a trecut. Faptul că s-a ridicat starea de carantină contează în primul rând pentru psihicul sucevenilor, dar și pentru faptul că orașul era blocat, iar pentru cei care aveau de ieșit sau de intrat în zona de carantină, cu treabă, nu era deloc simplu. Rămâne închis Bazarul, deocamdată - fiind prins la un loc cu mallurile, nu ne încadrăm în această suprafață de 15.000 de mp, este mult mai mare”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

De altfel, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Suceava, convocat joi, 14 mai, a prelungit suspendarea activității din Bazarul Suceava, urmând ca în data de 1 iunie să fie reanalizată decizia.

Conform proiectului de lege elaborat de Guvern privind măsurile care vor fi luate pe durata stării de alertă, printre magazinele care ar putea fi deschise au fost introduse și mallurile mici, cu o suprafață de până la 15.000 de metri pătrați.

Numai că nici unul dintre mallurile din Suceava nu se încadrează în această limitare, Shopping City Suceava având 46.000 de mp de spații comerciale, iar Iulius Mall Suceava aproape 55.000 de mp.

În schimb, s-ar putea deschide o serie de magazine individuale care funcționează în cadrul acestora. Asta deoarece, prin excepție de la regulă, sunt permise următoarele activități comerciale:

a) vânzarea produselor electronice și electrocasnice, doar dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliul/sediul cumpărătorului;

b) activitatea desfășurată de operatorii economici din cadrul centrelor comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu restul complexului;

c) activitatea desfășurată de către magazinele agroalimentare, farmacii, cabinetele stomatologice, curățătorii de haine și centrele de îngrijire personală, precum și vânzarea produselor și serviciilor de optică medicală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazarul, Iulius Mall și Shopping City Suceava rămân închise deocamdată.
 Vizualizări articol: 1857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazarul, Iulius Mall și Shopping City Suceava rămân închise deocamdată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei