Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2020 - Anul XXV, nr. 112 (7417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Prefectul propune redeschiderea parcurilor din județ, însă nu și a spațiilor de joacă pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat că propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să analizeze propunea sa de redeschidere a parcurilor din județ, însă nu și a spațiilor de joacă pentru copii. Alexandru Moldovan a declarat joi că ridicarea măsurii de carantinare a municipiului Suceava și a celor 8 localități limitrofe, instituită prin Ordonanța Militară nr. 6/2020, vine ca urmare pe de o parte a demersurilor instituționale efectuate, anchetelor epidemiologice realizate la nivelul județului și a zonei aflate sub carantină. „În principal, această decizie se datorează conduitei exemplare a sucevenilor, care prin atitudinea responsabilă manifestată au înțeles că respectarea măsurilor, impuse de către specialiștii medicali, are menirea să protejeze vieți. Suntem pe o pantă descendentă, și rugămintea noastră este să privim aceste măsuri de relaxare graduală cu precauție și prudență. Astăzi suntem încă în stare de urgență, Decretul nr. 240 din 14 aprilie 2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României fiind în vigoare”, a declarat Moldovan.

El a arătat că în cursul zilei de astăzi va avea loc o ședință a Guvernului României și o alta a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în cadrul cărora vor fi luate decizii care vor crea cadrul administrativ de reglementare.

Şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situații de Urgență a avut loc joi seara, după închiderea ediţiei. Prefectul a declarat că în cadrul ședinței urma să se analizeze propunerea sa de recomandare adresată autorităților publice locale de redeschidere a parcurilor, însă fără accesul în spațiile de joacă, urmând să fie respectate măsurile de distanțare socială.

„O altă propunere se referă la obligativitatea purtării măștii în perioada stării de alertă în spațiile publice, respectiv posibilitatea stabilirii acestei obligativități la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, în funcție de situația epidemiologică existentă în dinamică. În acest caz, autoritățile locale vor trebui să asigure gratuit aceste bunuri persoanelor care beneficiază de venit minim garantat, restul cetățenilor având posibilitatea achiziționării din resurse proprii sau din fonduri alocate în acest scop din bugetele locale. Respect sucevenilor care printr-un comportament responsabil au conștientizat că acțiunile individuale pot afecta comunitatea și au depus un efort comun în toată această perioadă în care a fost instituită carantina pentru municipiul Suceava și cele 8 localități limitrofe, pentru a face posibil acest moment de care ne bucurăm cu toții”, a încheiat prefectul Alexandru Moldovan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul propune redeschiderea parcurilor din județ, însă nu și a spațiilor de joacă pentru copii.
 Vizualizări articol: 1091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul propune redeschiderea parcurilor din județ, însă nu și a spațiilor de joacă pentru copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei