Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2020 - Anul XXV, nr. 112 (7417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examenul maturității

Probele de competențe de la bac se anulează în acest an. Elevii vor susține trei probe scrise

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației a anunțat, joi seară, că probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul bacalaureatului din acest an nu se vor mai desfășura. Acestea vor fi echivalate cu alte rezultate.

Astfel, elevii de-a XII-a și de-a XIII-a vor susține doar trei probe scrise, prima, cea de limba și literatura română, debutând pe 22 iunie.

La nivelul județului Suceava sunt 5.679 de elevi în clasa a XII-a și 453 în clasa a XIII-a, tineri care sunt în fața examenului maturității.

Inițial, Monica Anisie, ministrul Educației, anunțase că aceste probe s-ar putea desfășura online, după cele trei probe scrise ale examenului. Lipsa infrastructurii și a echipamentelor, timpul prea scurt până la reglementarea unor proceduri sunt câteva dintre motivele care au dus la anularea acestor evaluări.

De menționat că probele orale, cum mai sunt ele cunoscute, nu contează la nota finală a bacalaureatului pentru că elevii nu primesc note sau calificativ de admis sau respins, rezultatele fiind exprimate prin stabilirea unui nivel de competenţă.

„Pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”, a transmis Ministerul Educației.

În perioada 2-12 iunie, elevii care au terminat liceul în acest an pot reveni la școală pentru activități de pregătire și consiliere pentru bacalaureat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probele de competențe de la bac se anulează în acest an. Elevii vor susține trei probe scrise.
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 2 voturi
Probele de competențe de la bac se anulează în acest an. Elevii vor susține trei probe scrise2.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei