Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2020 - Anul XXV, nr. 112 (7417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchete procurori

Curg dosarele penale pe numele celor care au prezentat adeverințe false de angajat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a anunțat deschiderea a încă nouă dosare penale pentru infracțiunea de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătura privată, după ce suceveni trași pe dreapta de polițiști pe perioada stării de urgență au prezentat la control adeverințe false de angajați. Este vorba de suceveni trași pe dreapta în zona carantinată, care au prezentat adeverinţe de salariat ce conţineau menţiuni neconforme cu adevărul, unele falsificate total, alte cu modificări, de exemplu prelungite din ”pix” de cei cercetați penal. După verificările ulterioare făcute în bazele de date, polițiștii au constatat falsurile și au sesizat procurorii.

Aceste dosare vin după alte câteva zeci de dosare de același gen care au fost deja întocmite la nivelul județului Suceava.

În altă ordine de idei, pentru a mai decongestiona volumul de muncă, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a preluat o parte din dosarele de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, cu privire la cauzele recente legate de infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor.

Între dosarele preluate de acești procurori este și cazul de la Pătrăuți, legat de adeverințele emise de primăriile locale.

În cursul lunii aprilie 2020, funcționari de la Primăria Pătrăuți au eliberat adeverințe mai multor localnici, din conținutul cărora rezulta că aceștia nu au fost în izolare sau carantină instituționalizată, fiind folosite ulterior de către aceste persoane pentru a părăsi zona carantinată și a pleca la muncă peste hotare. O perioadă de timp oamenii au folosit aceste adeverințe pentru a pleca la muncă, fără a fi opriți de nimeni.

Rămâne de văzut cum se va soluționa acest dosar în condițiile în care din acele adeverințe nu rezulta decât că respectivii nu au fost plasați în carantină sau în izolare la domiciliu, ceea ce era real, fără a fi vorba de vreo dezlegare la plecat la muncă.

Toate aceste dosare sunt deocamdată in rem, adică în fază incipientă, vizând doar faptele presupus a fi săvârșite, nu și persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curg dosarele penale pe numele celor care au prezentat adeverințe false de angajat.
 Vizualizări articol: 1269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curg dosarele penale pe numele celor care au prezentat adeverințe false de angajat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei