Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2020 - Anul XXV, nr. 112 (7417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Angajații Spitalului de Urgență Suceava nu și-au primit salariile

Vineri, 15 Mai 2020 (16:29:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Angajații Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava nu și-au primit vineri salariile, deși banii există, potrivit managerului unității medicale, dr. Anatolii Buzdugan.

Acesta a explicat, vineri, în conferință de presă, că motivele întârzierii au fost obiective și că plata salariilor se va face săptămâna viitoare, marți sau miercuri. Dr. Buzdugan a arătat că a existat „un număr enorm de concedii medicale”, iar angajații de la Serviciul RUNOS, care se ocupă de salarizare, nu sunt toți reveniți la muncă, astfel încât un volum foarte mare de muncă a trebuit efectuat de personal puțin.

În ceea ce privește sporul de pericol acordat pentru personalul medical, legea a fost promulgată de președintele României vineri, 15 mai a.c.. „Am așteptat această reglementare până în ultimul moment. Întârzierea salariilor a fost din motive obiective”, a declarat dr. Buzdugan.  

Conform legii, personalul medical care execută, conduce sau coordonează misiuni şi sarcini de serviciu în condiţii de pericol deosebit beneficiază pe perioada stării de urgenţă, precum şi pentru o perioadă de 3 luni de la data încetării stării de urgenţă, de un spor de până la 30%, calculat la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie.

Prin personal medical care participă la acţiuni medicale împotriva COVID-19 se înţelege personalul de specialitate medico-sanitar şi personalul auxiliar sanitar din unităţi sanitare, din farmacii comunitare, din cabinete de medicină de familie, din cabinete de medicină dentară, precum şi din cadrul altor furnizori de servicii medicale sau de asistenţă socială, implicat direct în acţiuni şi misiuni legate de prevenirea, gestionarea şi combaterea infecţiilor cu COVID-19.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajații Spitalului de Urgență Suceava nu și-au primit salariile.
 Vizualizări articol: 2884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Angajații Spitalului de Urgență Suceava nu și-au primit salariile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei