Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2020 - Anul XXV, nr. 112 (7417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

De astăzi

TPL Suceava iese pe trasee cu toate autobuzele, circulă fără întreruperi, inclusiv sâmbătă și duminică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O schimbare majoră, comparativ cu perioada de carantinare a Sucevei, se va resimți de astăzi, 15 mai, în privința transportului public în comun.

După ce timp de șase săptămâni programul de circulație al autobuzelor și microbuzelor a fost limitat atât ca număr de curse cât și pe intervale orare, de vineri se revine la vechiul orar, de dinainte de pandemie, 05.00-23.00.

Mai mult, societatea de transport public în comun va ieși pe trasee cu toate autobuzele (28 de mașini) care vor circula cu frecvență mai mare pe anumite intervale orare, când există solicitări.

Tocmai de aceea, timp de câteva zile, șefii de coloană vor fi pe trasee, în stații, pentru a urmări gradul de aglomerare la orele de vârf, când, din cauza noilor limitări, vor fi situații în care călătorilor li se va solicita să nu urce toți în autobuzul din stație, ci să îl aștepte pe următorul.

“Noi am făcut o instruire a personalului de bord asupra obligativității purtării măștii de protecție și a păstrării distanței între călători, care rămâne totuși la latitudinea fiecăruia. Tocmai pentru a nu se crea aglomerație la urcare și nici timpul de staționare în stație să nu fie mare, nu s-a restricționat accesul pe o singură ușă, ci funcționăm ca de obicei, cu deschiderea ușilor a doua și a treia, la autobuze. În plus, vom veghea în teren gradul de aglomerare a autobuzelor, mai ales în zona Orizont, unde pe lângă șeful de coloană va fi și un polițist local, care să ne sprijine în cazul în care într-un autobuz vor să urce, de exemplu, 50 de persoane. Oamenii sunt rugați să aibă răbdare, în caz de aglomerație în stație imediat va fi chemat un autobuz care să preia surplusul de călători, astfel încât să reușim să păstrăm distanța de protecție”, a explicat noile măsuri managerul de transport al TPL, Adrian Smochină, șef compartiment de exploatare.

Directorul TPL Suceava, Darie Romaniuc, a precizat că, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă societatea, care a avut pierderi masive din cauza restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, se merge pe revenirea transportului în comun cât mai aproape de normal, inclusiv cu dublarea mașinilor de pe anumite curse, deservite doar cu microbuze, pentru a încuraja populația să folosească transportul public local, mai ales că se iau constat măsuri de protejare a călătorilor și angajaților.

„Venim în întâmpinarea sucevenilor, marcați de perioada de carantinare și de restricțiile impuse de pandemie, să le dăm curaj să se deplaseze acolo unde au nevoie – serviciu, cumpărături, acasă, rugându-i în același timp să respecte condițiile de protejare reciprocă, în special purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței individuale, precum și să încerce să evite aglomerarea, așteptând următorul autobuz. De asta ieșim cu toate pe trasee, să reducem timpul de așteptare”, au precizat reprezentanții TPL Suceava.

Un aspect important este și faptul că autobuzele și microbuzele TPL vor circula inclusiv sâmbătă și duminică, după program normal, de dinainte de pandemie, cu un număr ceva mai redus de autobuze.

Pe lângă dezinfectarea zilnică a mijloacelor de transport ale TPL, în fiecare din acestea sunt amplasate dispensere cu dezinfectant, puse la dispoziția călătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului TPL Suceava iese pe trasee cu toate autobuzele, circulă fără întreruperi, inclusiv sâmbătă și duminică.
 Vizualizări articol: 1166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TPL Suceava iese pe trasee cu toate autobuzele, circulă fără întreruperi, inclusiv sâmbătă și duminică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei