Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 279 (7280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Licitaţie

Trei oferte depuse pentru achiziţia a 25 de autobuze electrice mari, care să intre în parcul auto al TPL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Planurile municipalităţii sucevene de dotare a transportului public local cu o nouă flotă auto au intrat în linie dreaptă, odată cu desfăşurarea licitaţiei de achiziţie a 35 de autobuze electrice. Valoarea totală a licitaţiei este de 66,3 milioane de lei, fără TVA.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că licitaţia s-a desfăşurat pe două loturi, unul pentru 25 de autobuze mari, de 12 metri lungime, iar altul pentru autobuze de 6 metri lungime.

„Licitaţia a stârnit interesul multor firme, fiind opt companii care s-au interesat de condiţiile de participare. În cele din urmă, la primul lot au fost depuse trei oferte dar, din păcate, la lotul pentru autobuzele mici nu s-a prezentat nimeni. Asta se explică prin faptul că noi am fost destul de exigenţi în caietul de sarcini. Vom relua pe 12 decembrie licitaţia pentru autobuzele mici, iar în măsura în care nu se înscrie nimeni vom reanaliza caietul de sarcini”, a declarat Ion Lungu.

O ofertă depusă este a turcilor de la TEMSA ULASIM ARACLARI SAN TIC AS, care lucrează pe România cu ANADOLU AUTOMOBIL ROM S.R.L.

O altă ofertă este tot de la o firmă turcească,  BMC TRUCK & BUS SA, care colaborează cu chinezii de la ZTE SMART AUTO CO., LTD.

Cea de-a treia ofertă este a asocierii de firme GOLDEN DRAGON BUS şi XIAMEN GOLDEN DRAGON BUS CO LTD, din China, care au şi avut la Suceava un autobuz electric în probe, în ianuarie 2018.

Conform condiţiilor impuse la licitaţie de municipalitatea suceveană, puterea motorului trebuie să fie de 195 de kW în cazul autobuzelor mari şi de 120 de kW în cazul celor mici, puterea acumulatorilor să fie de 340 KW în cazul autobuzelor de 12 metri lungime şi de 80 KW în cazul celor de 6 metri lungime.

Autonomia autobuzelor este solicitată să fie de 150 de kilometri pe zi – calculat în condiţiile funcţionării tuturor „utilităţilor” şi accesoriilor, inclusiv a aerului condiţionat, afişajului de bord şi de trasee – iar garanţia pentru caroserie şi podele de minim 8 ani; pentru podea şi covor – 8 ani; anvelope – minimum 120.000 km; acumulatori electrici –  minimum 8 ani; unitatea de tracţiune, punţile din faţă şi din spate – 500.000 km, iar pentru discul de frână – 300.000 km.

Un lot de alte 15 autobuze electrice urmează să ajungă la TPL Suceava în baza licitaţiei care a fost organizată de MDRAP, municipalitatea suceveană fiind parteneră în acest proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei oferte depuse pentru achiziţia a 25 de autobuze electrice mari, care să intre în parcul auto al TPL Suceava.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei oferte depuse pentru achiziţia a 25 de autobuze electrice mari, care să intre în parcul auto al TPL Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei