Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 279 (7280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Secretele longevităţii - Cele 13 forme de întinerire şi longevitate din munţii Hua (III)

Oricine a abordat „Cele 13 forme de întinerire şi longevitate din munţii Hua” cu o dorinţă sinceră şi profundă de vindecare a reuşit să îndepărteze boala din corp, iar această sănătate este secretul prin care ajungem să trăim mult. Ele au fost create pentru a întări organele interne şi energia vitală a organismului. Fiecare îşi alege modul în care doreşte să practice în funcţie de vârstă, starea de sănătate, condiţiile de muncă ale fiecăruia şi condiţia fizică. Esenţial este ca practicantul să se simtă bine în timpul şi după exersare. Pe măsură ce starea organismului se îmbunătăţeşte, se poate modifica şi modul de execuţie a exerciţiilor. Aceste exerciţii pot fi făcute oricând în timpul zilei, exceptând cele cincisprezece minute dinaintea mesei sau o oră după masă.

Suferinţele psihice reprezintă o categorie de afecţiuni care, din păcate, este din ce în ce mai răspândită în zilele noastre. Oamenii suferă adesea de insomnii, coşmaruri, slăbirea sau chiar pierderea memoriei, stări depresive, nervozitate excesivă, stări de panică şi anxietate, incapacitate de concentrare; ei devin suspicioşi, hipersensibili şi lipsiţi de răbdare. Apar uneori simptome ca pierderea poftei de mâncare, ameţeli, slăbiciune generală, care pot conduce la declanşarea unor boli, unele foarte grave, cum ar fi ulcerul, bolile de inimă, de ficat şi nu în ultimul rând, cancerul. De aceea recăpătarea echilibrului psihic şi emoţional este o problemă de o importanţă extremă. Exerciţiile de qigong medical pentru sănătate şi longevitate reprezintă o modalitate ideală de a realiza acest lucru. Somnul devine uşor, mintea este liniştită, capacitatea de concentrare creşte. La început, starea de calm care trebuie indusă în momentul exersării este greu de obţinut. Ulterior, practicantul reuşeşte să-şi liniştească spiritul şi să-şi concentreze mintea. În prima perioadă aceasta se întâmplă numai în timpul execuţiei exerciţiilor; ulterior apare însă o stare care se generalizează, iar organismul îşi regăseşte echilibrul pierdut. Pentru neurastenici este foarte important ca exersarea să se facă înainte de culcare, mai ales pentru cei chinuiţi de insomnii şi coşmaruri.

În ziua de astăzi, aparatul respirator este în permanenţă iritat de noxele eliberate în atmosferă prin activitatea industrială sau de fumat, şi nu în ultimul rând, de o mare varietate de virusuri. Persoanele vârstnice suferă adesea de emfizem pulmonar din pricina degradării organismului, respectiv a plămânilor. Respiraţia devine dificilă şi deoarece oxigenarea sângelui este insuficientă întregul corp are de suferit. Uneori situaţia se complică prin apariţia astmului. Afecţiunile plămânilor pot genera boli de inimă. De aceea, pentru a evita instalarea sau agravarea unor astfel de boli, este bine ca cei vârstnici să practice exerciţiile de qigong medical pentru sănătate, care fiind compuse din mişcări line şi uşor de executat, le sunt perfect accesibile.

Stresul zilnic, regimul alimentar inadecvat şi sedentarismul sunt foarte dăunătoare pentru organism, acestea afectând în primul rând sistemul circulator. Oamenii suferă din ce în ce mai mult de pe urma arteriosclerozei, cardiopatiilor, hipertensiunii arteriale. Accidentele vasculare sunt tot mai frecvente. Alături de adoptarea unui regim de viaţă cât mai ordonat şi a unei anumite diete, exerciţiile pentru sănătate au un rol esenţial în combaterea bolilor cardiovasculare.

Foarte multe persoane cu diferite boli au apelat la noi pentru a învăţa aceste exerciţii de vindecare. O parte din aceştia le-au exersat acasă împreună cu familia. Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate deoarece am primit de la toţi un feedback pozitiv. Nu vorbim aici doar despre mărturii privind reuşita în vindecarea bolilor, ci şi de apariţia unei vitalităţi debordante şi declanşarea unui veritabil proces de reîntinerire a corpului.

Psiholog Mihai Moisoiu
Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretele longevităţii - Cele 13 forme de întinerire şi longevitate din munţii Hua (III).
 Vizualizări articol: 1852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 17 voturi
Secretele longevităţii - Cele 13 forme de întinerire şi longevitate din munţii Hua (III)5.0517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei