Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 279 (7280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

USV

Angajatorii din Suceava, Iași și Botoșani au ofertat studenții suceveni cu peste 300 de locuri de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de studenți și absolvenți ai Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV), dornici să intre în câmpul muncii, s-au prezentat, miercuri, la prima ediție a Târgului de joburi, organizat în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava.

O parte dintre tineri au lăsat CV-uri angajatorilor, alții s-au mulțumit să culeagă doar câte un pliant de la standurile amenajate, iar cei mai curajoși și determinați dintre ei au purtat discuții cu recrutorii, cu speranța că în următoarele zile vor fi contactaţi în vederea unui interviu.

Prima ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Suceava se adresează studenților și absolvenților instituției, astfel că angajatorii s-au arătat dispuși să facă rabat de la una dintre cerințele altădată obligatorii, respectiv experiența în muncă. Cu toate acestea, reprezentanții companiilor spun că își doresc colegi motivați, care vor să evolueze în carieră și ale căror pretenții sunt realiste.

Prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, prorectorul cu baza materială și probleme studențești, a menționat că 40 de angajatori din Suceava, Iași și Botoșani și-au amenajat standuri la Târgul de joburi, aceștia având în ofertă peste 300 de locuri de muncă în domenii variate (economic, științe inginerești, IT, marketing, asigurări etc.).

Aceasta a arătat că evenimentul le oferă studenţilor şi absolvenţilor instituţiei un cadru de întâlnire în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii.

Companii mari precum Continental sau Capgemeni au venit cu un potențial mare de angajare (50 de locuri de muncă), iar alți angajatori - Assist, Egger, Holzindustrie Schweighofer, Continental, firme din industria alimentară, au pentru studenți oferte de stagii de practică și de internshipuri.

Gabriela Prelipcean a mai arătat că o parte dintre firme au venit cu propuneri de angajare variate, în regim part time sau de la distanță.

Universitatea își propune ca, de anul următor, să organizeze acest eveniment de două ori pe an, toamna și primăvara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajatorii din Suceava, Iași și Botoșani au ofertat studenții suceveni cu peste 300 de locuri de muncă.
 Vizualizări articol: 1562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajatorii din Suceava, Iași și Botoșani au ofertat studenții suceveni cu peste 300 de locuri de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei