Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 279 (7280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După 7 ani

Acuzații aduse de fostul director Petrea Dulgheru actualei conduceri ale Direcției Sanitar Veterinare Suceava, căreia îi cere demisia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acuzații grave aduse de Petrea Dulgheru, fost director executiv al Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A.) Suceava în perioada 2005 -2013 și președintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, actualei conduceri a D.S.V.S.A. Suceava. Într-o conferință de presă Dulgheru a declarat miercuri că după plecarea sa, în ultimii 7 ani, instituția D.S.V.S.A. a devenit aproape nefuncțională, după ce au fost schimbați un număr de 25 de directori, iar directorul Dănuț Corneanu ”a transformat această instituție publică într-un SRL proprietatea sa”. Din declarațiile medicului veterinar reiese că ”cei care i s-au opus directorului în această perioadă au fost executați” și cere demiterea imediată a acestuia, luând în considerare mai multe motive prezentate într-un memoriu întocmit de acesta.

 

Un memoriu în care Petrea Dulgheru aduce acuzații grave actualului director și-i cere demisia

Petrea Dulgheru deschide lista motivelor pentru schimbarea urgentă a directorului Dănuț Corneanu  cu faptul că este o persoană violentă, povestind câteva episoade în care a dat dovadă de acest mod de comportament. ”Este cel mai violent medic veterinar din județul Suceava și nu trebuia să fie în fruntea acestei instituții” după ce ”i-a aplicat un pumn în plină figură doctorului Ciotău, i-a crăpat buza și i-a rupt un dinte din față” sau ”l-a prins de gât pe directorul în funcție Corduneanu Ioan, l-a înjurat și l-a izbit de toți pereții”, după cum a declarat Dulgheru.

El îl acuză apoi pe director de oportunism, acesta fiind în ultimii 20 de ani numai în funcții de conducere după ce ”atunci când se schimbau guvernele, prin mijloacele cunoscute, trecea la partidul care venea la guvernare, ca victimă a vechiului regim”.

Petrea Dulgheru îl acuză pe actualul director al D.S.V.S.A. că a condus instituția ”prin dictatură și teroare, iar acum în D.S.V.S.A. Suceava este o stare tensionată în care toată lumea se teme de toată lumea. Funcționarii publici sunt într-un stres continuu, sunt puși unii să-i urmărească pe ceilalți. Sunt mulți colegi care spun că de mâine ar pleca, pentru că nu mai rezistă. În momentul în care a prins temporar funcția a trecut la execuția unor fucționari publici cu experiență, competenți, bine pregătiți și a pus pe funcții oameni obedienți care nu au lucrat deloc în teren, unde se învăța medicina veterinară adevărată. Așa a procedat cu dr. Semeniuc Vasile, un medic veterinar foarte bine pregătit, cu experiență si personalitate.” De asemenea, el îl acuză pe Corneanu că ”angajările şi promovările în D.S.V.S.A. Suceava nu s-au făcut ținându-se cont de oamenii competenți și pregătiți care lucrează de zeci de ani în această instituție.” În conferința de presă Dulgheru a acuzat faptul că

”Șeful Serviciului de Control Oficial și siguranța alimentelor din cadrul D.S.V.S.A. Suceava, mâna dreaptă a directorului Corneanu, dr. Nichita Adrian, și-a adus soția ca subalternă cu abuzul directorului”, activitatea ei de control fiind ”analizată în familie de soț cu sprijinul directorului.”

”Prin abuz s-a implicat în activitatea Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, obligând medicii veterinari să părăsească colegiul. // La alegerile de la colegiu din 6 septembrie a interzis medicilor veterinari angajați pe perioada determinată să participe la vot. Aceste abuzuri intră în sfera penalului.”

În ceea ce privește comportamentul directorului față de angajați, Petrea Dulgheru a declarat în memoriul întocmit: ”Comportamentul directorului Corneanu în decursul timpului față de femei a fost de hărțuire. Când eram director, Corneanu era șef serviciu igienă și avea în subordine în D.S.V. trei femei, care zilnic veneau plângând la mine, spunându-mi că vor să plece, pentru că nu mai rezistă. Le-am cerut să depună plângere, dar le-a fost frică.” 

Lista acuzațiilor făcute la adresa actualului director Dănuț Corneanu continuă în cadrul memoriului întocmit, în încheiere Petrea Dulgheru declarând: ”Solicit Autorității Naționale Sanitar Veterinare să rezolve urgent problema la Suceava. Dacă directorii sunt în continuare puși politic, atunci PNL-ul să pună oameni competenți, care respectă legea, apără sănătatea oamenilor, a animalelor și siguranța alimentară. Dacă noul director face la fel, voi reacționa pe măsură.”

 

Directorul Dănuț Corneanu este hotărât să-l acționeze pe Dulgheru în judecată pentru afirmațiile sale

Ieri după-amiază, am luat legătura cu actualul director al D.S.V.S.V., Dănuț Corneanu, care ne-a declarat:

”Tot ceea ce afirmă în memoriul acela Petrea Dulgheru sunt lucruri neîntemeiate și nefondate. Sunt nedocumentate, pentru că nu există nimic care să facă dovada acestor afirmații. De aceea voi acționa pe calea justiției, care își va spune cuvântul cu vârf și îndesat vizavi de toate bazaconiile care mi se invocă în acele rânduri. Pe parcursul celor 8 ani de mandat al lui Dulgheru am suficiente documente cu care să probez și să arăt într-adevăr cine a executat pe cine, cum s-au închis unități pe timpul lui, ce comenzi a primit pe toate planurile. Pe parcursul zilei de mâine voi reveni cu niște precizări, gradual, punctual și documentat.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acuzații aduse de fostul director Petrea Dulgheru actualei conduceri ale Direcției Sanitar Veterinare Suceava, căreia îi cere demisia.
 Vizualizări articol: 2496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Acuzații aduse de fostul director Petrea Dulgheru actualei conduceri ale Direcției Sanitar Veterinare Suceava, căreia îi cere demisia1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei