Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 279 (7280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


În handbal, Alibec se pronunţă "Ţârcă"!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poimâine începe Campionatul Mondial de Handbal. Feminin, că despre ăla masculin nu prea avem ce discuta, chestie absolut de neînţeles pentru o ţară care vreme de zeci de ani a făcut legea în acest sport. Chestia paradoxală e că deşi la fiecare nouă ediţie a competiţiei supreme feminine ne ducem dacă nu în postura de mari favoriţi, atunci măcar în aceea de potenţial cocoţaţi pe podium, aproape mereu se întâmplă câte un accident, câte o nenorocire care ne aruncă departe de locul unde se distribuie medalii. Iar în acest an lucrurile nu se prezintă deloc altfel. Mai întâi, s-a produs o dramatică răsturnare de forţe în campionat, fapt care a îngreunat mult munca selecţionerului (parcă şi el devenit oarecum român, probabil prin... contaminare!) şi l-a pus să găsească soluţii pe care acum un an nu şi le imaginase. În plus, câteva sportive dintre cele mai bune au atins vârste la care selecţionerul şi capii federaţiei au considerat că e mai bine să fie lăsate la odihnă. Ca treaba să fie completă, s-a accidentat extrem de grav şi Cristina Neagu, căreia i-a trebuit un an întreg spre a reveni, numai că între cea de acum şi cea mai bună handbalistă a lumii e o distanţă considerabilă. Mai e loc de ceva? Ba bine că nu! Scandalul de dopaj a picat ca bomboana pe colivă şi a generat încă mai mult decât simpla înlocuire a celor câteva fete căzute victime. Astfel, am aflat că o foarte bună handbalistă nu poate fi convocată nici măcar în ceasul al 13-lea, făcându-se vinovată că poartă acelaşi nume ca... mă-sa!! Pe scurt: Sorina Ţârcă este golgeter la zi în campionat la cei 20 de ani ai ei, dar nu poate fi adusă la lot, fiindcă preş.-ul Federaţiei, Alexandru Dedu (în duşmănie de ani buni cu mama ei, celebra Mariana), sensibil cum îl ştim pe malac, nu suportă nici măcar să audă numele "Ţârcă" la Naţională! Iar suedezul Tomas Ryde, antrenorul Naţionalei, căruia îi curg mucii pe la uşa FRH, face ce-i ordonă malacul care-l plăteşte! Nu vi se pare că porcăria asta ordinară de la handbal seamănă al dracului de mult cu ailaltă, de la fotbal, care ne-a mâncat sănătatea exact la fel ani de-a rândul? Să vă reamintesc nume de fotbalişti nechemaţi măcar la lot deşi erau mai buni decât toţi convocaţii? Ori de muhaiele aduse şi băgate în joc deşi se împiedicau de minge? Nume ca Budescu şi Alibec vă spun ceva? Nu vi se pare că sună ca Ţârcă!?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În handbal, Alibec se pronunţă "Ţârcă"!.
 Vizualizări articol: 1806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
În handbal, Alibec se pronunţă "Ţârcă"!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei