Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 279 (7280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Deputatul Ioan Balan vrea să afle care este valoarea restanţelor acumulate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de modul în care se asigură finanţarea proiectelor derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Potrivit datelor oficiale, prin intermediul acestui program, la nivelul judeţului Suceava au fost aprobate 267 de proiecte, cu o valoare totală de peste 927,05 milioane de lei.

„Ritmul lucrărilor nu a fost susținut și de ritmul finanțărilor care ar fi trebuit asigurate de Guvern, atât cu ocazia rectificării bugetare din luna august, cât și ulterior. Având în vedere această situaţie, precum şi situația extrem de dificilă de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraţiei, precum şi întârzierile la plată pentru proiectele derulate prin PNDL, aş dori să ştiu care era, la data de 4 noiembrie 2019, valoarea restanţelor acumulate în cadrul acestui program”, este întrebarea adresată de parlamentarul sucevean ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraţiei, Ion Ştefan.

Proiectele aprobate pentru finanțare prin PNDL privesc diferite priorități ale comunităților locale: modernizarea și reabilitarea unităților școlare, extinderea rețelelor de utilități, reabilitarea drumurilor și podurilor de interes local etc.

„În condițiile în care unitățile administrativ-teritoriale au fost foarte puternic afectate financiar prin deciziile ultimelor trei guverne, singura speranță pentru realizarea unor proiecte de investiții care să conducă la modernizarea satelor și orașelor a rămas în derularea corectă a proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală”, crede Ioan Balan.

„În condițiile în care Ministerul Finanțelor Publice a anunțat posibilitatea adoptării celei de-a doua rectificări bugetare pentru anul 2019 în jurul datei de 28 noiembrie, vă rog să-i liniștiți pe beneficiari și să anunțați când credeți că se vor putea debloca următoarele plăți pentru proiectele finanțate prin PNDL”, i-a mai cerut deputatul liberal ministrului Ion Ştefan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea să afle care este valoarea restanţelor acumulate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Deputatul Ioan Balan vrea să afle care este valoarea restanţelor acumulate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei