Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 279 (7280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mandatul 2020 - 2024

Valentin Popa va candida pentru un nou mandat la conducerea Universităţii ”Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, vrea un nou mandat la conducerea instituției, acesta declarând că își va depune candidatura pentru alegerile care vizează mandatul 2020 – 2024 și care se vor desfășura la începutul anului următor.

Valentin Popa a menționat că nu știe, deocamdată, dacă va avea alți contracandidați, precizând însă că își dorește să continue dezvoltarea universității alături de aceeași echipă de management din ultimii ani.

„Voi candida pentru un nou mandat, consider că lucrurile care merg bine nu ar trebui schimbate, trebuie doar ajustate. Cred că încă sunt lucruri pe care le pot face pentru universitate. Totodată, sunt conștient că ultimii opt ani au însemnat pentru instituție o creștere din toate punctele de vedere, atât în ceea ce privește imaginea USV, dar și rezultatele științifice care au condus și la o situație financiară foarte bună. Menținerea acestui ritm de creștere și dezvoltare, trebuie să recunosc, e aproape imposibil de realizat. În următorii ani trebuie să ne gândim cum vom consolida și cum vom menține toate aceste rezultate”, a arătat Popa, acesta adăugând că, în prezent, lucrează la finalizarea proiectului de management pentru următorii patru ani.

Dacă va obține un al treilea mandat, acesta va fi consacrat investițiilor.

„Au fost opt ani în care nu au fost investiții semnificative și ne vom concentra asupra acestui aspect. Avem în vedere înființarea Facultății de Medicină, al cărei sediu trebuie să fie cât mai aproape de Spital. Ne gândim la terenul de lângă Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Pompieri, și suntem cu PUD - ul (Planul Urbanistic de Detaliu) dat spre aprobare”, a specificat rectorul.

Acesta a mai amintit și de investițiile planificate pentru Campusul II, respectiv un cămin de câteva sute de locuri pentru care au fost găsite soluțiile pentru asigurarea utilităților, Facultatea de Silvicultură, restaurant etc.

 

De ce este posibil un al treilea mandat?

Valentin Popa este la conducerea Universității din anul 2012. În 2016 a fost reales pentru un nou mandat, care însă a fost întrerupt pentru opt luni de zile, din ianuarie până în septembrie, perioadă în care Popa a fost ministru al Educației.

Pe perioada exercitării mandatului în fruntea Ministerului Educației, Valentin Popa a fost suspendat din funcția de rector al Universității din Suceava.

Astfel, deși cei care ocupă funcția de rector sunt limitați la două mandate, un al treilea mandat este prevăzut de lege doar ca excepție pentru cei care s-au suspendat, pentru o anumită perioadă de timp, în mandatele anterioare, cum este și cazul rectorului sucevean.

 

Rectorul Universităţii „Ștefan cel Mare” va fi ales prin vot

Cadre didactice titulare, cercetători titulari și studenți reprezentanți de la Universitate au votat, în această vară, modalitatea prin care va fi desemnat viitorul rector.

Referendumul a stabilit că rectorul din mandatul următor va fi ales tot prin vot secret de către comunitatea academică. Cealaltă opțiune de alegere a rectorului era pe bază de concurs public.

Calendarul alegerilor pentru mandatul 2020 – 2024 prevede depunerea candidaturilor pentru funcția de rector pentru perioada 9 – 13 decembrie.

Desfășurarea alegerilor este programată pentru data de 30 ianuarie, iar o zi mai târziu vor fi anunțate rezultatele.

Alegerile de la începutul anului vizează și mandatele de membru în Consiliul facultăților, Consiliul pentru studii universitare de doctorat, Senatul USV, directorii de departamente și mandatele de membru în consiliul departamentelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valentin Popa va candida pentru un nou mandat la conducerea Universităţii ”Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 3896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 9 voturi
Valentin Popa va candida pentru un nou mandat la conducerea Universităţii ”Ștefan cel Mare”2.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei