Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 273 (7274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După dezbateri

Cadariu: Klaus Iohannis a arătat că are anvergura unui preşedinte, în timp ce Viorica Dăncilă şi PSD au făcut doar circ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu a declarat că după dezbaterile de marţi seara ale celor doi candidaţi rămaşi în cursă pentru funcţia de şef al statului s-a putut observa diferenţa colosală între candidatul PNL, Klaus Iohannis, şi cel al PSD, Viorica Dăncilă. Daniel Cadariu a spus că dacă Klaus Iohannis a arătat că are anvergura unui preşedinte, pregătit pentru orice situaţie, aşa cum merită România, Viorica Dăncilă şi PSD au făcut doar circ, o improvizaţie, şi s-au făcut de râs.

Cadariu a spus că dialogul lui Klaus Iohannis a fost unul total deschis, neregizat, cu întrebări complet libere, un dialog de conţinut, de substanţă, civilizat, „nu de cancan, aşa cum face PSD”. „A fost un format în care s-a văzut mult mai bine adevăratul Klaus Iohannis, bine pregătit. A fost o dezbatere aşa cum ar trebui să fie toate, aşezate, cu mult bun-simţ, din care românii chiar au putut să afle ceva, un model nou de dialog, aplicat, care ar trebui extins şi în alte campanii electorale”, a precizat senatorul PNL. El a spus că la această dezbatere s-a văzut un preşedinte profesionist, bine pregătit, care îşi cunoaşte foarte bine temele şi activitatea. Daniel Cadariu a precizat că preşedintele Klaus Iohannis a putut să răspundă consistent pe orice subiect, de la politică externă, economie şi justiţie, până la chestiuni despre sport, infrastructură sau energie, a vorbit pe larg despre teme de actualitate, mai mult decât se aştepta oricine, la acestea adăugându-se şi discuţiile despre ameninţarea pe care PSD o reprezintă pentru societate. „Klaus Iohannis a arătat un profil de preşedinte care are soluţii, care îşi propune în mod serios ca România să intre într-o nouă etapă de construcţie corectă a statului. Dumnealui a confirmat că este complet potrivit pentru această poziţie şi este singurul care deţine experienţa, anvergura şi reperele necesare pentru a fi preşedintele României”, a mai declarat senatorul liberal.

 

Daniel Cadariu: Preşedintele Iohannis şi-a exprimat convingerea că pot fi realizate alegeri anticipate

Daniel Cadariu a mai adăugat că din dezbaterea de marţi seara s-au evidenţiat mai multe mesaje transmise de Klaus Iohannis, unul dintre acestea fiind succesul avut de preşedintele României în a opri PSD să acapareze tot statul român. „Klaus Iohannis a evidenţiat faptul că a păstrat traiectoria pro-europeană şi valorile europene şi a salvat imaginea României. Un alt mesaj important a fost acela că PSD trebuie înlăturat din decizia statului, dar şi că a reuşit să oprească cea mai mare parte din efectele toxice din legile justiţiei şi a făcut Referendumul când a avut un impact politic maxim”, a arătat Daniel Cadariu.

El a adăugat că preşedintele României şi-a exprimat dorinţa de a avea la următoarele alegeri o configuraţie politică în care să se poată discuta de modernizarea Constituţiei, despre arhitectura statului, despre reforma administraţiei sau despre reforma marilor sisteme. Cadariu a precizat că preşedintele Iohannis şi-a exprimat convingerea că pot fi realizate alegeri anticipate, însă unele lucruri se pot obţine şi până atunci, în acest Parlament, cu majorităţi punctuale. De asemenea, el a arătat că preşedintele României a subliniat faptul că de două săptămâni a avut mai multe discuţii cu Guvernul Orban decât în trei ani cu PSD, Klaus Iohannis punctând de mai multe ori că se va implica pentru ca Guvernul condus de PNL să reuşească. Daniel Cadariu a mai afirmat că un subiect important a fost cel legat de protestul din data de 10 august, Klaus Iohannis precizând că atunci a avut loc cea mai gravă intervenţie a statului împotriva cetăţenilor.

 

Cadariu: „Viorica Dăncilă a arătat a candidat foarte bine antrenat să devină un nou Dragnea”

Spre comparaţie, senatorul PNL de Suceava a făcut referire la conferinţa de presă susţinută tot marţi seara de Viorica Dăncilă, subliniind faptul că aceasta şi PSD au improvizat şi au făcut circ. Daniel Cadariu a spus că Viorica Dăncilă a evitat răspunsurile. „PSD rămâne pericolul pe care îl cunoaştem, dar pe care nu avem voie să-l subestimăm. Viorica Dăncilă a arătat a candidat foarte bine antrenat să devină un nou Dragnea, pregătindu-se să devină un şi mai bun pesedist. De asemenea, Viorica Dăncilă a dat răspunsurile standard pe care le dă orice PSD-ist: nu îl renegă pe Dragnea, nu recunoaşte dezastrul din Justiţie, nu înţelege subtilităţile în relaţiile internaţionale şi diferenţele de raportare pe care trebuie să le aibă ţara noastră. Practic este imposibil să îi compari pe cei doi candidaţi. Nu se pot face comparaţii, e o diferenţă de la cer la pământ. Viorica Dăncilă a evoluat la stadiul de a reproduce continuu clişee din retorica toxică a PSD”, a declarat senatorul liberal.

El a mai arătat că la orice întrebare sensibilă, despre Liviu Dragnea sau despre angajarea fiului la stat, Viorica Dăncilă a evitat răspunsurile şi a găsit pretexte pentru a-l ataca pe Klaus Iohannis. Nu în ultimul rând, Cadariu a mai precizat că Viorica Dăncilă a reuşit să se facă iar de râs, prin greşeli gramaticale, necunoaşterea ariei cercului în condiţiile în care a pretins că a oferit meditaţii la matematică sau prin refuzul de a răspunde în engleză la o întrebare adresată de un jurnalist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu: Klaus Iohannis a arătat că are anvergura unui preşedinte, în timp ce Viorica Dăncilă şi PSD au făcut doar circ.
 Vizualizări articol: 1465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cadariu: Klaus Iohannis a arătat că are anvergura unui preşedinte, în timp ce Viorica Dăncilă şi PSD au făcut doar circ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei