Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 273 (7274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Municipiul Suceava

32 de proiecte au fost propuse spre realizare pentru bugetarea participativă din 2020

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna viitoare, sucevenii sunt invitați să voteze propunerile de proiecte care să fie realizate din bugetarea participativă a anului 2020, pe site-ul municipalității, la secțiunea „Implicat”.

„S-a terminat etapa de depunere a proiectelor pentru bugetarea participativă. S-au depus 32 de proiecte pe mobilitate, siguranță rutieră, infrastructură, spații verzi, locuri de joacă, digitalizare, activități sportive, asistență socială.

Din start trei proiecte nu sunt eligibile, deoarece valoarea maxim admisă a unui proiect este de 100.000 de euro. Săptămâna aceasta facem o primă selecție,  vedem care sunt compatibile și pot fi incluse în bugetul primăriei, iar în perioada 25 – 29 noiembrie are loc votarea”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Valoarea totală a proiectelor propuse este de peste 3,5 milioane de euro, în vreme ce valoarea maximă a bugetului participativ, conform deciziei de Consiliu Local, este de un milion de euro.

Tocmai de aceea, în perioada 2-13 decembrie are loc selecția finală a proiectelor, astfel încât pe 15 decembrie să fie incluse în proiectul de buget pe 2020.

„Mulțumesc sucevenilor care au depus aceste proiecte, prin care arată interes pentru bugetarea participativă. Vom face clasamentul final și cele care se pot face și se încadrează în bugetul alocat le vom pune în practică”, a adăugat edilul sucevean.

Pentru a fi validate în cadrul procesului de bugetare participativă propunerile de proiecte trebuie să fie de competența Primăriei Municipiului Suceava, să nu contravină reglementărilor regulamentului sau altor prevederi legale în vigoare, să nu genereze cheltuieli de mentenanţă şi funcţionare importante şi să îndeplinească  criteriile de eligibilitate.

Bugetul participativ a fost introdus prima dată în bugetul local pentru 2018, prin inițiativa primarului Ion Lungu, inițial proiectele fiind selectate în urma discuțiilor pe cartiere, ulterior fiind dezvoltată platforma online de depunere și selectare prin vot.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 32 de proiecte au fost propuse spre realizare pentru bugetarea participativă din 2020.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
32 de proiecte au fost propuse spre realizare pentru bugetarea participativă din 20200.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei