Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 273 (7274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Daniel Popescu: Mă bucur să aflu că CNAS analizează cererea mea de a se introduce procedura de solicitare online a cardului european de sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR de Diaspora, câmpulungeanul Daniel Popescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, s-a adresat Ministerului Sănătăţii pentru a solicita în mod expres revizuirea procedurii de eliberare a cardului de sănătate, astfel încât cererea de eliberare să nu se mai facă direct de către solicitant, ci prin intermediul unei platforme digitale, aşa cum se întâmplă în alte state membre UE.

În opinia lui Daniel Popescu, „este ruşinos faptul că în anul 2019 toate statele UE, în afară de România, deţin platforme online sau digitale pentru solicitarea şi completarea cererii de eliberare a cardului european de sănătate. Sunt totuşi bucuros să aflu că, ulterior interpelării mele, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ia în calcul posibilitatea dezvoltării unei aplicaţii informatice care să nu mai facă obligatorie deplasarea solicitantului la casa de asigurări de sănătate, iar cererea de eliberare a cardului să poată fi transmisă online. Este un pas înainte, pe care nu pot decât să îl salut şi aştept, bineînţeles, lansarea viitoarei aplicaţii online”.

El a precizat că solicitarea a fost făcută în urma unor audienţe la cabinetul parlamentar cu românii care călătoresc în străinătate şi se înscrie în vastul obiectiv de debirocratizare şi digitalizare a procedurilor administrative care vizează relaţia dintre instituţii publice şi cetăţeni, obiectiv pe care USR şi l-a asumat încă de la începutul activităţii sale în Parlament. Deputatul de diaspora i-a semnalat ministrului Sănătăţii că actualmente procedura de eliberare a cardului european de asigurări sociale de sănătate este una destul de birocratică, fiind necesară îndeplinirea unor formalităţi care impun imprimarea unei cereri-tip disponibile online şi completarea acesteia, urmată de depunerea ei personal de către solicitant la sediul Casei de Asigurări de Sănătate.

„În prezent, această procedură este dificilă şi anevoioasă atât pentru solicitant, cât şi pentru lucrătorii Caselor de Asigurări de Sănătate, pe când alternativa la o astfel de abordare, şi anume digitalizarea procedurii, face ca paşii pentru obţinerea unui card european de sănătate să poată fi parcurşi mult mai rapid şi fără costuri suplimentare. În alte state membre UE, procedura eliberării cardurilor a fost îmbunătăţită încă din primii ani de la aderare, iar acum este oferită posibilitatea depunerii cererii şi a documentelor necesare printr-o aplicaţie online”, a încheiat Daniel Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Popescu: Mă bucur să aflu că CNAS analizează cererea mea de a se introduce procedura de solicitare online a cardului european de sănătate.
 Vizualizări articol: 1166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Popescu: Mă bucur să aflu că CNAS analizează cererea mea de a se introduce procedura de solicitare online a cardului european de sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei