Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 268 (7269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Iohannis a reparat ceea ce era pe cale să piardă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zilele acestea am tot scris acid împotriva celor doi candidați la președinție, calificați în turul doi. Am criticat refuzul lui Iohannis de a participa la o confruntare directă cu Dăncilă și am criticat-o pe Dăncilă pentru mândria cu care strigă pe toate ulițele presei că-l rupe în bucăți pe neamț dacă-l prinde la o dezbatere, fiindcă mintea ei zburdă ca o căprioară pe pajiștile elocinței politice.

Klaus Iohannis a reparat miercuri seara și a recuperat ceea ce era pe cale să piardă. A răsturnat legenda că e mut și că alții îi scriu răspunsurile. Nu m-a dat peste cap, dar m-a lămurit că e un președinte legitim al țării mele.

 Eu, care am ajuns un ziarist bătrân, îmi amintesc o întâmplare din viața mea de june ziarist. Am fost trimis de la ziarul din Vâlcea, unde lucram, să iau un interviu scriitorului Eugen Barbu, pentru un supliment literar al ziarului ”Orizont”. Am ajuns pe strada Eminescu din București, la casa lui Eugen Barbu, care mă aștepta. Eram tânăr și aveam curaj.  Chiar obrăznicie în fața unui greu al literaturii, măcar prin ”Groapa”, o capodoperă. Eu întrebam, iar scriitorul, așezat la biroul lui, îmi răspundea amabil și cu o cursivitate a ideilor care m-a impresionat.

Eugen Barbu era acuzat atunci că a plagiat capitole din ultima lui carte. E adevărat, l-am întrebat eu, că vă scriu alții cărțile?  Eram în casa lui și putea să mă arunce pe geam. Da, mi-a răspuns ironic, zâmbind. Acum când dumneavoastră îmi puneți întrebări, am doi roboței de la Electronica sub birou, care-mi suflă răspunsurile.

Așa am fost surprins când Iohannis, suspectat, inclusiv de mine, că nu știe decât să citească texte scrise de alții, a răspuns, arătându-și urechile fără căști, că nu are microfoane care să-i sufle răspunsurile, fiind singur cu scăfârlia lui personală în fața ziariștilor.

Vorbind, inclusiv cu Dăncilă, trecând peste orgolii, direct, eu cred că va câștiga detașat turul doi. Treaba lui.

Miercuri seara, Iohannis a stricat rețeta prin care madam Dăncilă credea că l-a omorât. Cred că Viorica Dăncilă – care a citit un text pe care i l-a scris pe genunchi un fost coleg al meu din presa pre- decembristă - trebuie să renunțe la provocarea luptei directe, minte la minte, inteligență la inteligență. Prea țipă:  să vină să se bată cu mine, că-l rup! Cam prea țățesc orgoliul ei, iar rețeta că neamțul se scapă în nădragi numai la gândul că va sta față în față cu ea s-a dezumflat.

Nu cred că-i ”proastă”, cum zice soțul Liei Olguța, băiat brunet din Bănie, colegul ei de partid, dar nici nu trebuie proclamată un fel de geniu național cu fustă, că ne ironizează curcile. Poza asta de Ecaterina Teodoroiu s-a stricat, iar PSD trebuie să inventeze altceva dacă vrea să-i jumulească urechile – fără căști – ale neamțului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis a reparat ceea ce era pe cale să piardă.
 Vizualizări articol: 4025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Iohannis a reparat ceea ce era pe cale să piardă4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Verze murate cu gutui Este una dintre acele conserve care se dovedesc nu doar gustoase, ci și atât de sănătoase încât devin adevărate leacuri naturale pe timp de iarnă. Varza tocată astfel murată, cu adaos de gutui, este mai puțin acidă și parcă alunecă... Citeşte