Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 273 (7274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Secretele longevităţii şi ale unei vieţi fără stres (I)

Vreme de trei generaţii, în familia doctorului Yong copiii au practicat tehnicile „Abilităţii Palmei de Cinabru” sau „Zhu Sha Zhang” de la vârste foarte fragede (5-7 ani). Astfel au dobândit un corp sănătos şi o minte ageră, păstrate până la cea mai înaintată vârstă, fiind feriţi pe parcursul vieţii de boli şi dezechilibre emoţionale.

Doctorul Yong s-a evidenţiat până la finalul vieţii printr-o stare de sănătate şi vitalitate de excepţie şi o capacitate extraordinară de a vindeca bolile pacienţilor. La bătrâneţe el s-a retras într-o casă cu grădină la periferia oraşului Beijing, unde cultiva plante medicinale şi unde a deschis o sală de terapie cu ajutorul căreia îşi ajuta pacienţii să se vindece şi să îşi prelungească viaţa. Acest medic s-a mai evidenţiat printr-o abilitate extraordinară de a merge foarte repede pe distanţe lungi fără să dea semne de oboseală chiar şi la bătrâneţe.În prezent, nepotul doctorului Yong se bucură, la peste 80 de ani, de o extraordinară condiţie fizică şi o sănătate perfectă, obţinute prin practicarea zilnică a acestor exerciţii.

„Abilitatea Palmei de Cinabru” este o metodă tradiţională de qigong medical. Scopul acestei practici este cultivarea vitalităţii pentru înlăturarea bolilor şi restabilirea sănătăţii, toate acestea având efecte benefice asupra longevităţii. Ea a fost ţinută secretă timp de secole şi a fost făcută publică pentru prima dată în forma completă la Conferinţa Naţională pentru Sănătate din China în anul 1986.

Metoda are următoarele beneficii: dezvoltarea inteligenţei, îmbunătăţirea vederii şi auzului, normalizarea circulaţiei energetice şi sanguine, întărirea funcţiilor organelor interne, prevenirea şi vindecarea bolilor, o capacitate mărită a corpului de a elimina toxinele şi a se purifica dezvoltând în timp o rezistenţă sporită la acţiunea unor viruşi sau bacterii patogene.

Prin exersare perseverentă corpul practicantului ajunge să aibă o mare energie vitală, vigoare şi forţă, musculatură armonios dezvoltată, talie suplă, un mers energic şi viguros, piele fină, faţa luminoasă, păr frumos şi bogat, abundenţă de energie internă şi pierderi minime de energie în timpul diverselor forme de solicitate fizică şi o capacitate aproape miraculoasă de reîncărcare cu energie vitală.

În cadrul practicării acestei forme de qigong medical se acordă o extraordinară importanţă cultivării şi îmbunătăţirii caracterului moral al practicantului. Toţi medicii antici chinezi au subliniat faptul că, în qigong-ul medical, beneficiile reale şi semnificative, concretizate prin ascensiunea în practică şi depăşirea tuturor nivelurilor de măiestrie, se obţin prin exersarea tehnicilor fizice şi mentale, având însă ca bază absolut necesară cultivarea permanentă a unui caracter moral bazat pe sinceritate, adevăr, bunătate, caritate, compasiune, iertare, întrajutorare, iubire, puritate. În acest sens, recomandăm studierea şi respectarea principiilor morale şi spirituale din religia ortodoxă.

Această formă de qigong medical a fost unul dintre obiectele de studiu atât în cadrul seminariilor, workshopurilor din România, cât şi în tabăra noastră anuală de qigong medical şi psihologie energetică din Grecia. Aici a fost predată în forma ei completă ce conţine: un set de exerciţii de încălzire, un set de exerciţii pentru vindecarea şi întărirea organelor interne, un set de exerciţii care purifică corpul, întăresc muşchii şi deschid toate meridianele energetice, un set de exerciţii care dezvoltă şi echilibrează capacitatea mentală şi emoţională a practicantului, un set care dezvoltă capacitatea de a absorbi şi a emite energie şi un set care dezvoltă capacitatea de a percepe energia în mediul înconjurător, inclusiv la o persoană bolnavă. Mai multe detalii şi fotografii pe www.mihaimoisoiu.ro, la secţiunea qigong medical. Pentru a oferi un ajutor suplimentar persoanelor care doresc să practice vom pune la dispoziţie DVD-uri care vor putea fi găsite în librării.

 
Psiholog Mihai Moisoiu
Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretele longevităţii şi ale unei vieţi fără stres (I).
 Vizualizări articol: 1597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 21 voturi
Secretele longevităţii şi ale unei vieţi fără stres (I)5.0521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei