Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 256 (7257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Un pas înainte în educaţia financiară a elevilor de la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joi, 31 octombrie, la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni s-a  desfăşurat activitatea „Ora Educaţiei Financiare”. Din dorinţa de atrage atenţia asupra importanţei unui comportament financiar responsabil, cu ocazia Zilei Mondiale a Economisirii, cei 200 de elevi din clasele V-VIII au aflat despre noţiunile de bază din domeniul financiar – bancar.

„Şcoala de bani este o componentă a programului naţional de educaţie financiară al Băncii Comerciale Române, derulat în parteneriat cu Asociaţia Şcoala de Valori, şi urmăreşte să educe financiar copiii cu vârste între 7 şi 14 ani.  Avem nevoie să îi învăţăm pe copii, de la vârste fragede, că banii se câştigă greu, prin muncă, şi se pot cheltui foarte uşor dacă nu suntem suficient de conştienţi de cum ar trebui să îi gestionăm. Prin acest program, folosind jocuri special create de specialişti de la Universitatea din Viena, se urmăreşte ca cei mici să acumuleze într-un timp foarte scurt cunoştinţe pe care le pot folosi toată viaţa”, ne-a spus prof. Filip Elena, consilier educativ, Şcoala „Mihail Sadoveanu”.

Împreună cu mentorii, economist Eduard Arion, director Grup Retail 81 BCR Suceava şi Narcisa Vultur, consilier BCR, Sucursala Fălticeni, elevii au pornit într-o „Călătorie în lumea banilor” şi au aflat răspunsuri la întrebările: „Au existat banii dintotdeauna?”, „Când au apărut banii?”, „Care este moneda naţională?”, „Ce cumpărăm cu banii?”, „Suntem chibzuiţi?”, „Ce înseamnă economisirea, bugetul personal?”. Acum şcolarii fălticeneni ştiu că leul este moneda noastră naţională din anul 1867, iar numele monedei nu are legătură cu animalul fioros, ci cu Löwentaler-ul (sau talerul leu), o monedă din argint olandeză populară prin secolul al XVII-lea în Ţările Române.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate informaţii vitale pentru lumea în care trăim, informaţii care trebuie aduse cât mai aproape de elevi şi predate treptat, în fiecare ciclu de învăţământ. Astfel de iniţiative sunt dezvoltate de Comisia Europeană în toate statele membre ale Uniunii Europene cu scopul de a educa  şi dezvolta receptivitatea elevilor pentru domeniul financiar. Deprinderea noţiunilor de bază din domeniul financiar, de la această vârstă, reprezintă un pilon important în formarea şi dezvoltarea ulterioară a fiecărui elev.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pas înainte în educaţia financiară a elevilor de la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un pas înainte în educaţia financiară a elevilor de la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei