Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 256 (7257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiții și reparații

Peste 100.000 de mp de asfalt s-au turnat anul acesta în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de asfaltare efectuate anul acesta în municipiul Suceava au cumulat peste  100.000 de mp de asfalt turnat pentru realizarea de covoare asfaltice și pentru efectuarea de reparații stradale.

„Anul trecut, în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 octombrie 2018 s-au cheltuit 9,7 milioane de lei dintr-un buget de 16 milioane de lei, iar anul acesta, în aceeași perioadă, am cheltuit 15,4 milioane de lei, aproape 16 milioane de lei, dintr-un buget de 21 de milioane de lei. Este mult mai bine decât anul anterior, dar este loc de mai bine. Vom avea în vedere ca anul viitor să intrăm în forță”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi, care a făcut și o evidență a lucrărilor efectuate, pe cartiere.

Suprafața totală de covor asfaltic realizat anul acesta este de 82.243 mp, în vreme ce la reparații stradale punctuale s-au turnat 18.470 mp de asfalt.

Cele mai multe covoare asfaltice s-au turnat în cartierul Burdujeni – aproape 40.000 mp, urmat de zona centrală, Ițcani, George Enescu, Zamca și Obcini.

Astfel, în cartierul Burdujeni s-au turnat covoare asfaltice noi pe străzile Putna, Tineretului, Eroilor, Cabanei, podul de la Bazar și breteaua pasajului CF, strada Constructorului, Triajului, Grigore Antipa – suprafață totală 39.522 mp.

La asta se adaugă 5577 mp de reparații.

În zona centrală s-au turnat 14.616 mp de covoare asfaltice pe străzile Dragoș Vodă, Ștefan Dracinschi, Grigore Vindereu, Dimitrie Onciul, Plăieșilor, Meseriașilor, Anastasie Crimca, Sucevița, Voroneț, Curtea Domnească. Reparații stradale cumulează 3488 mp.

În cartierul Ițcani s-au turnat covoare asfaltice pe străzile Gheorghe Doja și Biruinței, cu o suprafață totală de 10.736 mp, în vreme ce lucrări de reparații s-au efectuat pe 6351 mp.

În cartierul Zamca s-au turnat covoare asfaltice pe Grigore Ureche, Ilie Ilașcu, Nicolae Milescu – 6367 mp, dar se mai lucrează încă pe strada Ion Neculce.

În cartierul George Enescu au fost reabilitate total străzile Zorilor și Lazăr Vicol, cu o suprafață de 6536 mp,

În Obcini s-au turnat covoare asfaltice pe Viitorului, Măgurei, Stațiunii – 4436 mp.

„Sunt lucrări efectuate anul acesta în municipiul Suceava, repartizate pe toate cartierele, vom încerca să finalizăm toate șantierele în lucru, pentru că se apropie vremea rea. În Zamca, pe Ion Neculce, am finalizat o parcare și vom finaliza de reabilitat jumătate din stradă anul acesta, porțiunea afectată de lucrările de termoficare, iar în primăvară vom face și cealaltă jumătate. Am extins strada Bistriței – legătura dintre Viitorului, Măgurei și Bistriței a fost refăcută, a fost turnat binderul, se lucrează la trotuare”, a adăugat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Acesta a precizat că nu s-a reușit efectuarea marcajelor rutiere necesare pe toate zonele reabilitate, din cauza lipsei de forță de muncă, în condițiile în care mobilizarea s-a făcut pentru finalizarea șoselei de centură, dar din primăvară, se vor continua cu un număr mai mare de echipe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100.000 de mp de asfalt s-au turnat anul acesta în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Peste 100.000 de mp de asfalt s-au turnat anul acesta în municipiul Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei