Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 256 (7257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Precomandă

Inedită campanie de strângere de fonduri pentru publicarea cărții unui tânăr sucevean, „Ordinul Templierilor. Între istorie și legende”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr sucevean pasionat de istorie mai are la dispoziție cinci zile pentru a strânge fondurile necesare pentru publicarea primei sale cărți - „Ordinul Templierilor. Între istorie și legende”.

La doar 22 de ani, Emanuel Iavorenciuc, „Emi”, este membru al Societății de Științe Istorice din România, colaborator al prestigioasei reviste Historia și inițiator al proiectului Istoria pe Răzătoare. Tânărul absolvent al Facultății de Istorie și Geografie (Universitatea "Ștefan cel Mare", Suceava), acum masterand la Facultatea de Istorie și Filozofie (Universitatea "Babeș-Bolyai", Cluj-Napoca) se prezintă acum într-o nouă ipostază, aceea de scriitor.

Ajutat de prieteni, acesta a demarat o inedită campanie de strângere de fonduri, prin intermediul unei platforme de crowdfunding – sprijina.ro/cauze/ordinul-templierilor.

Mai exact, celor care vor să îl ajute cu debutul său editorial nu li se cere să doneze, ci să contribuie printr-una dintre variantele de precomandă.

De exemplu, prima variantă, la îndemâna oricui, este să contribuie cu 80 de lei, bani în schimbul cărora primește un exemplar al cărții, cu autograful autorului, cu transport gratuit, iar numele îi va fi trecut pe pagina susținătorilor proiectului.

Mai mult, primește cadou și o altă carte interesantă, „Credința nepieritoare”, de Lucia Hossu-Longin.

Alte trei variante, de 200, 250 sau 1000 de lei, vin cu alte recompense pentru cei care susțin proiectul său, precum publicarea logo-ului firmei, asociației pe coperta IV a cărții.

Până acum, inițiativa sa a fost sprijinită cu precomenzi de 5000 de lei, dintr-un total de 16.500 de lei necesari, din care 12.500 de lei sunt doar costurile de publicare a cărții.

„Orice sprijin este binevenit, iar precomenzile vor fi livrate înainte de apariția cărții în librării. Cei de la Editura Hyperliteratura, care m-au ajutat cu acest proiect, vor să fim prezenți cu această carte, cu stand special de promovare, la Târgul Gaudeamus din București, care are loc la Romexpo, în perioada 20 – 24 noiembrie”, a spus tânărul autor.

Cartea „Ordinul Templierilor. Între istorie și legende” va avea aproximativ 400 de pagini, este împărțită pe patru mari capitole, fiecare cu câte trei subcapitole, include peste 250 de ilustrații interesante, de la gravuri, miniaturi, litografii, manuscrise, hărți de la Historia Rediviva și o serie de ilustrații create special de o absolventă a Academiei de Arte, iar pentru realizarea acesteia Emanuel Iavorenciuc a consultat peste 200 de surse bibliografice.

Volumul este o călătorie antrenantă, pornind din inima Ierusalimului și a cruciadelor, trecând prin Sudul Franței, apoi prin fața Accrei cucerite, coborând în Parisul secolului al XVIII-lea și în tumultul Revoluției Franceze.

"Ordinul Templierilor. Între istorie și legende" își propune să scoată la iveală teoriile cu privire la momentul înființării Ordinului Templier (cum a fost posibil ca un ordin format inițial din 9 cavaleri să ajungă să capete o asemenea notorietate în epocă?), dar și evoluția acestuia, traversând terenul fragil dintre mit și realitate, ținând cont de spiritul mutațiilor epocii, dezvăluind în final motivul pentru care regele Filip al IV-lea cel Frumos a decis să-i aresteze pe templieri.

Lucrarea  explorează Evul Mediu, punându-l uneori față în față cu prezentul ori cu viitorul pentru a-i dezvălui toate fațetele.

Pentru cei care vor să sprijine apariția cărții: sprijina.ro/cauze/ordinul-templierilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inedită campanie de strângere de fonduri pentru publicarea cărții unui tânăr sucevean, „Ordinul Templierilor. Între istorie și legende”.
 Vizualizări articol: 2644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Inedită campanie de strângere de fonduri pentru publicarea cărții unui tânăr sucevean, „Ordinul Templierilor. Între istorie și legende”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei