Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 256 (7257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Droguri de mare risc

Sute de pastile de ecstasy, scoase la vânzare pentru suma de 25.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la DIICOT au solicitat Tribunalului Suceava, miercuri seară, emiterea a opt mandate de arestare preventivă într-un dosar de trafic de droguri. Infracţiunile reţinute sunt de constituire de grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și introducere în ţară de droguri de risc.

Tribunalul Suceava a admis propunerea și a emis mandate de arestare pentru 30 de zile pentru Marius Roman, Marian Cornel Naida, zis „Clon”, Andrei Nicolae Scripcar, Gheorghe Cîmpan, zis „Beton”, Sebastian Strugariu, Vlad Coca, Ioan Rostoţchi, zis „Rosti” și Petru Daniel Zalischi. 

Acţiunea de anihilare a reţelei a început pe 29 octombrie, când a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant a 7 dintre suspecţi. Potrivit unui comunicat al DIICOT Suceava, traficanţii acţionau în trei echipe, una a dealerului principal și două ale intermediarilor acestuia.

Flagrantul a fost organizat în urma unor informaţii potrivit cărora dealerul urmează să vândă unei persoane, prin intermediarii acestuia, cantitatea de 500 de comprimate ecstasy, contra sumei de 25.000 de lei.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că intermediarii intenţionau inducerea în eroare a cumpărătorului, prin oferirea spre vânzare de comprimate conţinând steroizi, în loc de ecstasy, activitate prin care intenţionau să-i distragă atenţia și să-l deposedeze prin violenţă de suma de 25.000 de lei, cu care urmăreau să cumpere pentru ei înșiși, de la dealer, cantitatea de 500 de comprimate de ecstasy. Astfel, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2, la intrarea în municipiul Fălticeni, dealerul principal a fost oprit în trafic, iar cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, au fost identificate 516 comprimate de ecstasy, disimulate într-o cutie cu detergent, aflată într-un bagaj”, se arată în comunicatul DIICOT.

 

Un olandez şi şapte români au fost arestaţi

Potrivit anchetatorilor, drogurile de mare risc au fost aduse din Olanda, prin intermediul unei firme de transport persoane și colete, de către un cetăţean olandez de naţionalitate română. De asemenea, asupra cetăţeanului olandez a fost identificată cantitatea de 1,02 grame de cannabis.

Poliţiştii au mai prins în flagrant alţi 3 intermediari, care circulau cu un autoturism pe străzile din municipiul Suceava. În momentul în care au fost opriţi, doi dintre cei trei suspecţi au încercat să fugă, dar au fost prinşi înainte de a se face nevăzuţi.

În maşina cu care circulau cei trei s-au găsit un tub spray super-paralizant, 100 de comprimate ce conţin steroizi, 3 capsule cu substanţe pulverulentă, suspecte a fi psihoactive, un tub spray paralizant și un grinder cu urme de fragmente vegetale.

„Aceste activităţi au fost urmate de un număr de 12 percheziţii domiciliare efectuate la locuinţele a 11 persoane suspectate de săvârșirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și mare risc. Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 8 comprimate de ecstasy, 94 de grame de canabis, 8 pliculeţe cu fragmente vegetale ce ar fi canabis, 9 pachete cu foiţe tip OCB, două cântare electronice cu urme de canabis, un bong, o pipă, o tabacheră, 6 grindere, două box-uri, un dispozitiv cu electroșocuri, un permis de conducere ucrainean, ce pare a fi falsificat, 51 de telefoane mobile, 65 de cartele SIM, 14 stick-uri de memorie, 8 laptop-uri, un DVR, un micro SD, sumele de 4.800 lei și 750 euro și două tablete”, se arată în comunicatul DIICOT Suceava.

Oamenii legii au pus sub sechestru pe două autoturisme. Anchetatorii au mai precizat că suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din B.C.C.O. Cluj, al lucrătorilor de poliţie din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Suceava, I.P.J. Suceava – Serviciul Rutier, Poliţia orașului Solca, precum și al cadrelor de jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava și Serviciului Acţiuni Speciale.
Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii și inculpaţii beneficiază de drepturile și garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumţia de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de pastile de ecstasy, scoase la vânzare pentru suma de 25.000 de lei.
 Vizualizări articol: 2281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de pastile de ecstasy, scoase la vânzare pentru suma de 25.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei